Jouw zaken goed geregeld

ISO certificaat

Organisatiesysteem adviseert, ondersteunt en begeleidt in het gehele proces voor én na het behalen van je ISO certificaat.

Spoedtraject Offerte aanvragen

Meer dan 1.6 miljoen bedrijven zijn ISO gecertificeerd. En dat is niet voor niets. Naast dat steeds meer opdrachtgevers en leveranciers een ISO certificaat als eis stellen, bijvoorbeeld bij aanbestedingstrajecten, biedt het hebben ervan ook grote meerwaarde voor jouw eigen organisatie. 

ISO-normen zijn documenten met vastgestelde eisen, specificaties en richtlijnen. Ze dienen om te bepalen of producten en diensten aan deze standaarden voldoen. Voor bedrijven zijn deze normen belangrijke criteria bij het kiezen van leveranciers. Een ISO certificaat fungeert als bevestiging naar klanten toe dat jouw producten, processen of diensten aan deze eisen voldoen. Aan de hand van deze normen worden verschillende thema’s beoordeeld, zoals kwaliteitszorg, milieuzorg en arbo en veiligheid.

Waarom een ISO certificaat behalen?

ISO normen zijn ontwikkeld om je te helpen jouw organisatie goed te beheren, te leiden en prestaties continu te evalueren en te optimaliseren. Deze certificeringen dienen als instrument om je bedrijf te blijven verbeteren. Zo toon je met een ISO 9001 certificering aan dat je organisatie grip heeft op de bedrijfsvoering en in staat is procesprestatie en productconformiteit doorlopend te verbeteren. De ISO 14001 laat weer zien dat je bedrijf milieurisico’s beheerst en waar mogelijk voorkomt.

Veel bedrijven maken al gebruik van dit soort certificeringen. Je heeft hiermee namelijk aan dat er voor 100% voldaan wordt aan alle eisen van de desbetreffende internationale norm. Bovendien geeft het je een stok achter de deur om verbeteringen door te voeren en risico’s beter te beheersen.

Voordelen certificering

  • Uitlichten en optimaliseren processen: door processen uit te lichten en te blijven verbeteren, is het management beter in staat de organisatie te sturen.
  • Betrokkenheid personeel: de processen en structuren worden voor de volledige organisatie inzichtelijk. Dit vergroot de betrokkenheid van medewerkers en is bevordelijk voor de werksfeer en zorgt voor een beperking van de werkdruk en het ziekteverzuim.
  • Kostenbesparingen: verhoging van de efficiëntie zorgt ervoor dat er kan worden bespaard op de kosten.
  • Fouten voorkomen: problemen worden tijdig gesignaleerd waardoor er makkelijker kan worden bijgestuurd en dit soort fouten in de toekomst kunnen worden voorkomen.
  • Klanttevredenheid: de klant staat centraal en dat levert een optimalisatie van de klanttevredenheid op.
  • Positief imago: het behalen van een certificaat geeft een positieve bijdrage aan het imago, zowel nationaal als internationaal, wat concurrentievoordeel kan opleveren.
  • Gunningsvoordeel bij aanbestedingen: bij aanbestedingen worden vaak alleen bedrijven geselecteerd die ook daadwerkelijk ISO gecertificeerd zijn.

Vraag offerte aan

ISO-proof worden

Wat moet je doen om een certificaat te krijgen?

Om aan een ISO certificaat te komen, doorloopt een bedrijf een heel uitgebreid proces. Velen kiezen er dan ook voor om een extern bedrijf in de arm te nemen om het proces te begeleiden. De eerste stap is het vertalen van de normen naar een specifieke situatie van het bedrijf. Niet alle eisen zijn immers van toepassing op elke organisatie. Uit deze analyse volgt vaak een reeks technische en procesgerichte maatregelen. Daarnaast is het essentieel om een systeem op te zetten om de kwaliteit te waarborgen en te verbeteren.

Ook is het belangrijk om een systeem te implementeren dat ervoor zorgt dat het bedrijf blijft voldoen aan de eisen van de ISO norm. De eisen zijn constant aan verandering onderhevig. Waar je vandaag de dag aan moet voldoen, kan over twee jaar hopeloos verouderd zijn.

De oprichting van een kwaliteitsmanagementsysteem is een integraal onderdeel van bijna ISO normen. Hierin worden niet alleen de bedrijfsprocessen beschreven, maar ook de geïmplementeerde systemen om voortdurende verbeteringen te waarborgen.

Behalen van het certificaat

Als jouw organisatie voldoet aan de ISO normen, kan het certificaat worden behaald door een aanvraag in te dienen bij een onafhankelijke externe certificatie instelling. Zij beoordelen de specifieke activiteiten en controleren of je daadwerkelijk voldoet aan de eisen. Bij een positieve evaluatie wordt het certificaat voor de desbetreffende norm toegekend. Nu kun je aan je opdrachtgevers laten zien dat je deskundig op het gebied van jouw producten en dienstverlening.

Belangrijk is dat het management actief gebruikmaakt van dit hulpmiddel. Een ISO certificering bevordert namelijk het vertrouwen in de kwaliteit van goederen en diensten, zowel nationaal als internationaal. Bovendien fungeert het als ‘paspoort’, waardoor het toetreden tot markten beter toegankelijk wordt.

Met spoed een ISO certificaat nodig?

Spoedtrajecten

Veel organisaties hebben niet door hoeveel werkt er bij een certificering komt kijken. Een certificaat is niet binnen één dag gehaald. Heb je met spoed een certificering nodig? Kies dan voor ons spoedtraject. Wij ontzorgen jou in het gehele proces voor én na het behalen van je certificaat, zodat je de opdracht niet aan je voorbij hoeft te laten gaan. Je hebt er zelf bijna geen omkijken naar! Dien je voor meer normen gecertificeerd te zijn, bijvoorbeeld ISO 14001, dan kun je dat ook aangeven in het formulier.

Spoedtraject aanvragen

Advies en ondersteuning bij jouw certificering

Organisatiesysteem is een landelijk opererend adviesbureau dat jouw bedrijf helpt bij het opzetten, invoeren en onderhouden van onder andere de ISO 9001, ISO 14001 en VCA managementsystemen. Het behalen van een certificaat brengt een hoop werk met zich mee. Pak je dit intern op, dan komt het als extraatje bovenop je huidige werkzaamheden. Soms moet er zelfs een volledige functie voor vrijgemaakt worden. Daarom kiezen steeds bedrijven ervoor om zich te laten ondersteunen door een externe partij. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring in het opzetten van kwaliteitsmanagementsystemen voor tal van bedrijven uit diverse branches, waaronder bouw, installatie & infrastructuur, ICT & communicatie en transport & logistiek.

In onze aanpak nemen wij niet de norm, maar jouw organisatie als uitgangspunt. Daarnaast is onze werkwijze er precies zo ingericht dat de workload voor jullie minimaal is. Jij en je collega’s kunnen dus gewoon blijven doen waar jullie goed in zijn. Ga je een samenwerking met ons aan, dan zorgen we dat jouw Organisatiesysteem volledig ingericht is en dat je klaar bent om je te laten certificeren door een externe auditor. Oók na de certificering blijven we samenwerken om alles gedurende het jaar op orde te hebben.

Altijd een vast bedrag, geen verrassingen

Kosten van een managementsysteem

De kosten voor een (spoed)traject zijn afhankelijk van verschillende factoren.Denk hierbij aan de grootte en complexiteit van je organisatie en in hoeverre bepaalde processen al zijn ingeregeld. Wij vinden het vooral belangrijk dat ondersteuning richting certificering voor iedereen toegankelijk is. Dat is de reden dat wij werken met een leasecontract. Voor een vast en betaalbaar bedrag per maand krijg je van ons continue ondersteuning. Wij zorgen dat het systeem gebruiksklaar is, geven je toegang tot het op maat gemaakte organisatiesysteem en brengen aandachtspunten voor je in kaart die nodig zijn voor het behoud van je ISO certificaat. Zo heb jij altijd een managementsysteem wat voldoet aan de eisen.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag een vrijblijvende offerte aan. We plannen graag een gesprek met je in om de kansen voor jouw organisatie te bespreken.

 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ben je geen expert op het gebied van de ISO norm, dan kan het een behoorlijk ingewikkeld en bovendien tijdrovend proces zijn om zelfstandig een certificering te behalen. Wij begeleiden jou van A tot Z, gedurende het hele proces, én daarna. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

Naam(Vereist)
Betreft(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.