Milieubewust zaken doen

Milieumanagement

Elk bedrijf, klein of groot, kan met milieumanagement bijdragen aan een betere leefomgeving. Ontdek hoe.

Offerte aanvragen Spoedtraject

Ben jij je ervan bewust hoe jouw dagelijkse werkzaamheden invloed hebben op het milieu? We zijn geneigd om te denken aan de ‘grote’ zaken die invloed hebben op het milieu. Zoals benzine, vliegreizen en het kappen van bomen. Elk bedrijf, klein of groot, kan het verschil maken door te kiezen voor een samenwerking met partijen die bewust MVO-ondernemen. Sommige opdrachtgevers vragen daarom een certificering op dit gebied. Dit kan de ISO 14001 zijn, maar ook de MVO-prestatieladder.

Milieumanagement is de toekomst

Waarom milieumanagement certificering?

Bedrijven willen met milieumanagement hun steentje bijdragen aan een betere toekomst voor mens en milieu. Het doel is daarbij zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Een certificering kent vele voordelen, waaronder:

  • Duurzaam ondernemen is goed voor het imago.
  • Je bespaart op energiekosten.
  • Afvalreductie.
  • Risico’s en ongevallen verminderen.
  • Door minder verontreinigende stoffen te gebruiken betaal je minder milieubelasting.
  • Medewerkers raken milieubewust(er).

In de praktijk zien we zelfs dat bedrijven wel volgens de certificeringsvereisten handelen, maar zich niet laten certificeren. Puur om te profiteren van de voordelen die de maatregelen opleveren en omdat ze het milieubewust handelen belangrijk vinden.

Adviesgesprek aanvragen

Een milieumanagement certificering als vereiste bij opdrachtgevers

Bij veel aanbestedingen en tenders is het een vereiste om als deelnemend bedrijf aantoonbaar te maken dat je maatregelen neemt met betrekking tot milieumanagement. De bekendste certificeringen is de ISO 14001.

Veel bedrijven beseffen echter pas (te) laat hoeveel werk er bij een certificering komt kijken. Een milieumanagementscertificering is namelijk niet binnen één dag gehaald. Toch kunnen we bedrijven die met spoed een certificering nodig hebben op korte termijn helpen met spoedtrajecten. Wij zorgen ervoor dat het hele managementsysteem op orde is zodat de uiteindelijke certificering snel en soepel kan verlopen.

Meer weten over de milieumanagement certificeringen en wat wij hierin voor jou kunnen betekenen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en wij nemen binnen 24 uur contact met je op. Wil je een spoedtraject aanvragen? Dat kan hier.

Naam(Vereist)
Betreft(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.