Kwaliteit van jouw bedrijfsprocessen waarborgen?

Kwaliteitsmanagement-
systeem

Organisatiesysteem adviseert, ondersteunt en begeleidt bedrijven op weg naar een gedegen kwaliteitsmanagementsysteem.

Spoedtraject Offerte aanvragen

Ben je op zoek naar manieren om de prestaties van jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen? Wil je helder inzicht krijgen in afwijkingen, verspillingen en klanttevredenheid binnen de organisatie? Kies dan voor een kwaliteitsmanagementsysteem. dat jou de tools geef om data inzichtelijk te maken en op basis daarvan strategieën te ontwikkelen. 

Iedere organisatie heeft te maken met kwaliteitsmanagement. Denk maar aan het continu verbeteren van de kwaliteit van processen, producten, diensten of het bedrijf in het algemeen. Bovendien is het bij veel aanbestedingen en tenders een vereiste om als deelnemende organisatie aantoonbaar bezig te zijn met kwaliteit. Een goed kwaliteitsmanagementsysteem geeft jou de tools om data inzichtelijk te maken en op basis daarvan strategieën te ontwikkelen. Wij staan klaar om je te begeleiden bij het implementeren van een systeem dat niet alleen voldoet aan de normen, maar ook gericht is op het stimuleren van positieve veranderingen binnen jouw bedrijf.

Waarom een kwaliteitsmanagementsysteem?

Met een kwaliteitsmanagementsysteem kun je op een makkelijke en transparante manier de kwaliteit van de bedrijfsvoering monitoren. Voorbeelden hiervan zijn de kwaliteit van je diensten of producten, de processen binnen je bedrijf en de service die je biedt. De voordelen van zo’n systeem zijn groot. Voorheen moest je alle informatie verzamelen bij verschillende afdelingen of zelfs vestigingen, maar nu kun je alles samenbrengen in één geïntegreerd systeem. Zo heb je met een paar muisklikken toegang tot de gewenste informatie.

Het opzetten van zo’n systeem kan om meerdere redenen een slimme zet zijn. Bijvoorbeeld wanneer je bedrijf regelmatig klachten krijgt over de kwaliteit van diensten of producten of als er veel klanten vertrekken. Een andere reden is het behalen van een kwaliteitscertificaat, zoals de ISO 9001 certificering, wat soms nodig is op bepaalde opdrachten te kunnen aannemen.

Ook helpt kwaliteitsmanagement om duidelijk te zien waar problemen zich voordoen bij een lage efficiëntie van de organisatie, denk aan te hoge kosten of een te lage winst. Door systematisch belangrijke informatie over de kwaliteit van de bedrijfsvoering bij te houden, ontdekt je waar knelpunten en obstakels liggen, maar ook welke processen goed verlopen. Met deze feitelijke gegevens kun je vervolgens gericht werken aan het verbeteren van de kwaliteit van je bedrijf.

Vraag offerte aan

De kwaliteit goed geregeld

Waaruit bestaat een managementsysteem?

Elk soort managementsysteem is voor elk bedrijf uniek. Effectief kwaliteitsmanagement houdt namelijk rekening met zaken als bedrijfscultuur, de praktische uitvoeren van processen en specifieke doelstellingen. Het is maatwerk en daardoor is het mogelijk om bepaalde accenten te leggen.

Bovendien is een goed systeem meer dan alleen een (digitaal) handboek en omvat het niet alleen instructies en procedures. Het moet flexibel zijn dat vóór de organisatie werkt en de dagelijkse gang van zaken niet beperkt door niet te worden toegepast in de praktijk. Ook zou het moeten helpen in plaats van extra werk te creëren, bijvoorbeeld door automatisering die fouten vermindert door ingebouwde controles en workflows die ervoor zodat dat meldingen en taken op het juiste moment bij de juiste persoon terechtkomen.

Waar moet zo’n managementsysteem aan voldoen?

Zoals eerder aangegeven moet een kwaliteitsmanagementsysteem de structuur en kwaliteit verbeteren. Het moet vooral dienend zijn aan de organisatie en niet als een belemmering voelen. Daarbij is het belangrijk dat er voldoende ruimte is voor eigen inzicht, zodat bij problemen niet automatisch de schuld wordt afgeschoven op de procedures. Ook moet de benodigde informatie eenvoudig te verkrijgen zijn. Dit wordt vergemakkelijkt door een intuïtieve werking. Zo leg je de basis voor continue verbetering binnen je organisatie.

Met spoed een kwaliteitsmanagementsysteem nodig?

Spoedtrajecten

Veel bedrijven beseffen (te) laat hoeveel werk er bij een certificering komt kijken. Het is immers niet binnen een dag gehaald. Heb je met spoed een certificering nodig? Kies dan voor ons spoedtraject. Wij zorgen ervoor dat het hele kwaliteitsmanagementsysteem op orde is zodat je de opdracht niet aan je voorbij hoeft te laten gaan. Je hebt er zelf bijna geen omkijken naar! Dien je voor meer normen gecertificeerd te zijn, bijvoorbeeld ISO 14001, dan kun je dat ook aangeven in het formulier.

Spoedtraject aanvragen

Advies en ondersteuning bij jouw kwaliteitsmanagement

Wij snappen als geen ander dat het opzetten van een effectief kwaliteitsmanagementsysteem maatwerk. Er is geen one-size-fits-all oplossing die voor elk bedrijf geschikt is. Daarom raden we aan professioneel advies in te winnen. Het klaarmaken van een certificering brengt namelijk een hoop werk met zich mee. Kies je ervoor om dit intern op te pakken, dan kom het vaak als extraatje bovenop het huidige takenpakket. In sommige gevallen moet er zelfs een volledige functie voor vrijgemaakt worden. Steeds meer bedrijven kiezen er dan ook voor om zich te laten ondersteunen door een externe partij. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring in het opzetten van kwaliteitsmanagementsystemen voor tal van bedrijven uit diverse branches, waaronder bouw, installatie & infrastructuur, ICT & communicatie en transport & logistiek.

In onze aanpak nemen wij niet de norm, maar jouw organisatie als uitgangspunt. Daarnaast is onze werkwijze er precies zo ingericht dat de workload voor jullie minimaal is. Jij en je collega’s kunnen dus gewoon blijven doen waar jullie goed in zijn. Ga je een samenwerking met ons aan, dan zorgen we dat jouw Organisatiesysteem volledig ingericht is en dat je klaar bent om je te laten certificeren door een externe auditor. Oók na de certificering blijven we samenwerken om alles gedurende het jaar op orde te hebben.

Altijd een vast bedrag, geen verrassingen

Kosten van een kwaliteitsmanagementsysteem

De kosten voor een (spoed)traject zijn afhankelijk van verschillende factoren.Denk hierbij aan de grootte en complexiteit van je organisatie en in hoeverre bepaalde processen al zijn ingeregeld. Wij vinden het vooral belangrijk dat ondersteuning richting certificering voor iedereen toegankelijk is. Dat is de reden datw ij werken met een leasecontract. Voor een vast en betaalbaar bedrag per maand krijg je van ons continue ondersteuning. Wij zorgen dat het systeem gebruiksklaar is, geven je toegang tot het op maat gemaakte organisatiesysteem en brengen aandachtspunten voor je in kaart die nodig zijn voor het behoud van je certificering. Zo heb jij altijd een managementsysteem wat voldoet aan de eisen.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag een vrijblijvende offerte aan. We plannen graag een gesprek met je in om de kansen voor jouw organisatie te bespreken.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wij begeleiden jou van A tot Z, gedurende het hele proces, én daarna. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

Naam(Vereist)
Betreft(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.