ISO 14001 certificering

De ISO 14001 norm is de internationale norm voor milieumanagementsystemen. Hiermee toont u aan dat uw bedrijf voldoet aan alle relevante wet- en regelgeving en dat milieurisico’s worden beheerst.

Steeds meer opdrachtgevers willen zaken doen met ISO 14001 gecertificeerde bedrijven. Om te kunnen deelnemen aan tenders en aanbestedingen is een ISO 14001 certificaat veelal een vereiste. Adviesbureau Organisatiesysteem helpt u deze certificering te behalen en te behouden.

Uw ISO 14001 behalen

Organisatiesysteem helpt u bij het inrichten van het managementsysteem, zodat u op kunt gaan voor certificering. Wij nemen u alle zorg uit handen en begeleiden u door middel van een duidelijk stappenplan. Onze adviseurs zijn volledig op de hoogte van de eisen die gesteld worden en adviseren u over de maatregelen die vastgelegd moeten worden in het online managementsysteem.

En meer dan dat: wij zorgen ervoor dat uw systeem altijd up-to-date blijft en u dus ieder moment klaar bent voor de volgende stap: een aanvullende certificering of een nieuwe auditering.

ISO 14001 certificeringsproces

ISO 14001 certificering houdt in dat een externe, onafhankelijke partij vaststelt of het management-systeem van uw organisatie voldoet aan alle eisen uit de ISO 14001 norm. Om dit vast te stellen voert een certificatie instelling (CI) een audit uit. De certificeringsaudit bestaat uit twee fasen:

  • Documentatiebeoordeling

Bij de documentatiebeoordeling gaat het erom of uw organisatie op papier voldoet aan de ISO 14001 norm. De documenten in uw ISO 14001 online systeem wordt naast het ISO 14001 norm certificatieschema gelegd. Daarbij beoordeelt de certificerende instantie of alle elementen uit het certificatieschema aanwezig zijn en of de verschillende documenten eenduidig zijn.

  • Implementatiebeoordeling

Bij de implementatiebeoordeling, ook wel initiële audit genoemd, toetst de CI of het management-systeem ook daadwerkelijk in praktijk wordt gebracht zoals in uw ISO 14001 online systeem staat. De certificerende instantie beoordeelt of de documenten in uw online systeem (procedures, instructies, formulieren en dergelijke) aantoonbaar worden gebruikt. Dit gebeurt onder andere door gesprekken met medewerkers uit alle lagen van de organisatie.

Online systeem

De vastlegging van uw bedrijfsprocessen bieden wij aan middels een online systeem. Hierin beheert u al uw processen en formulieren in één online omgeving. Ook staat beschreven op welke wijze uw bedrijf voldoet aan de ISO 14001 norm. Wij zorgen dat uw systeem altijd up-to-date is, zodat u probleemloos uw certificaat kunt behalen en behouden.

Probeer 14 dagen gratis >>

Meer informatie of aan de slag?

Wilt u meer informatie of juist direct aan de slag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan.

Hoe kunnen wij u helpen?

Laat hieronder een telefoonnummer achter, zodat wij u terug kunnen bellen of vraag vrijblijvend een offerte aan!

Praktische oplossingen die u helpen om uw bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Neem contact op