ISO 14001 goed geregeld

Milieumanagement-
systeem

Organisatiesysteem adviseert, ondersteunt en begeleidt in het gehele proces voor én na het behalen van je ISO 14001 certificaat.

Spoedtraject Offerte aanvragen

Ben jij je bewust genoeg van hoe je dagelijkse werkzaamheden invloed hebben op het milieu? De ISO 14001 norm helpt jou als bedrijf om je milieu-effecten te managen. Denk aan het voorkomen van vervuiling, het naleven van de wetgeving en het voortdurend streven naar verbetering. Door certificering van je milieumanagementsysteem volgens ISO 14001, laat je zien dat je blijft werken aan het verbeteren van je milieu prestaties. 

Een milieumanagementsysteem (ook wel milieuzorgsysteem genoemd) helpt je bij het ontwikkelen van een milieubeleid. Het doel van milieumanagement is om jouw organisatie te helpen voldoen aan alle milieu-eisen, zoals het Activiteitenbelsuit, de Wet bescherming Oppervlaktewater en de Wet Milieubeheer.

Milieumanagementsysteem en ISO 14011

In de ISO 14001 norm staan een aantal eisen waaraan een milieumanagementsysteem moet voldoen. Het principe van continue verbetering, bekend als ‘plan, do, check en act’ (PDCA), vormt de basis van het systeem. Naast de vereisten geeft ISO 14001 ook een beschrijving van processen om het systeem te implementeren. De norm houdt hierbij rekening met alle milieuaspecten gedurende de volledige levenscyclus van het product. Indirecte invloeden van jouw organisatie op het milieu worden dus ook in kaart gebracht, bijvoorbeeld de keuze voor een leverancier die duurzame transportmethode hanteert.

Vraag offerte aan

Milieumanagement is de toekomst

Voordelen milieumanagement certificering

Met milieumanagement draag je je steentje bij aan een betere toekomst voor mens en milieu. Het doel: zo duurzaam mogelijk ondernemen. Naast dat het steeds vaker een vereiste is bij aanbestedingen, kent een certificering verschillende voordelen, waaronder:

  • Eem imagoboost, opdrachtgevers werken immers graag samen met bedrijven die duurzaam ondernemen;
  • Besparing op je energiekosten;
  • Afvalreductie;
  • Vermindering van risico’s en ongevallen;
  • Doordat je minder verontreinigende stoffen gebruikt, betaal je minder milieubelasting;
  • Medewerkers zijn zich meer bewust van het invloed van hun werkzaamheden op het milieu.

Behalen van ISO 14001 certificaat

Is het milieumanagementsysteem van jouw organisatie opgezet volgende de eisen van ISO 14001, kun je bedrijf hiervoor laten certificeren. Hiervoor moet je een audit laten uitvoeren. Onze auditors hebben jarenlange ervaring in de uitvoering van audits aan de hans van de ISO 14001 norm en zorgen ervoor dat jouw systeem in overeenstemming is met de nieuwste vereisten en richtlijnen. Bij een positieve evaluatie wordt de ISO certificering toegekend. Nu kun je aan je opdrachtgevers laten zien dat je deskundig op het gebied van jouw producten en dienstverlening.

Met spoed ISO 14001 nodig?

Spoedtrajecten

Heb je op korte termijn een ISO 14001 certificering nodig, bijvoorbeeld om deel te mogen nemen aan een opdracht? Kies dan voor ons spoedtraject. Wij regelen met spoed dat jouw milieumanagementsysteem op orde is zodat je de opdracht niet aan je voorbij hoeft te laten gaan. Je hebt er zelf bijna geen omkijken naar! Heb je meer certificeringen nodig, bijvoorbeeld ISO 9001, dan kun je dat aangeven in het formulier.

Spoedtraject aanvragen

Advies en ondersteuning bij jouw ISO 14001 certificering

Organisatiesysteem helpt jouw als bedrijf bij het opzetten, invoeren en onderhouden van ISO 14001, ISO 9001 en VCA managementsystemen. Veel bedrijven beseffen niet hoeveel werk het behalen van een certificering met zich mee brengt. Besluit je dit intern op te pakken, dan komt in dit in de meeste gevallen bovenop je huidige werkzaamheden. Soms moet er zelf een volledige functie voor vrijgemaakt worden. Steeds meer organisaties kiezen er daarom voor om zich er laten ondersteunen door een externe partij. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring in het opzetten van milieumanagementsystemen voor tal van bedrijven uit diverse branches, waaronder bouw, installatie & infrastructuur, ICT & communicatie en transport & logistiek.

Altijd een vast bedrag, geen verrassingen

Kosten van een managementsysteem

De precieze kosten voor een (spoed)traject hangen af van diverse factoren, waaronder de grootte en complexiteit van je organisatie en in hoeverre bepaalde processen al zijn ingeregeld. Wij vinden het vooral van belang dat ondersteuning richting certificering voor iedereen toegankelijk is. Daarom werken wij met een leasecontract: een vast en betaalbaar bedrag per maand voor continue ondersteuning. Zo zorgen wij ervoor dat het systeem gebruiksklaar is, krijg je toegang tot het op maat gemaakte milieumanagementsysteem en brengen we aandachtspunten voor je in kaart die nodig zijn voor het behouden van je ISO certificering. Je hebt dus altijd een managementsysteem dat voldoet aan de eisen.

 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ben je geen expert op het gebied milieumanagementsystemen? Dan zul je merken dat het zelfstandig behalen van een certificering behoorlijk ingewikkeld en tijdrovend kan zijn. Wij begeleiden jou van A tot Z, gedurende het hele proces, én daarna. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

Naam(Vereist)
Betreft
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.