Een duidelijk stappenplan

De weg naar certificering

Benieuwd hoe de weg naar certificering verloopt? De werkwijze voor jou hebben we zo simpel mogelijk gehouden, omdat wij een hoop werk voor jou uit handen nemen. Dat pakken we als volgt aan.

Spoedtraject aanvragen

Werkwijze

 1. Opstart

  Tijdens de eerste kennismaking inventariseert, documenteert en beoordeelt onze adviseur de bestaande werkwijzen. Samen kijken we of er behoefte is aan vereenvoudiging of verduidelijking. Op deze manier leggen we de organisatiestructuur en de bedrijfsprocessen direct optimaal vast.

 2. Online Managementsysteem

  Onze ervaring hebben we omgezet in een stappen- plan met controle momenten en ruimte voor overdracht van kennis. In enkele stappen verwerken wij de input en ontstaat jullie basis van een werkbaar en te certificeren Organisatiesysteem. Eén centraal toegankelijk systeem dat mee kan groeien met de organisatie en online altijd beschikbaar is.

 3. Implementatie

  Pas als de basis klaar is, implementeren we bij jullie op kantoor het online managementsysteem en is het klaar om mee te werken. We betrekken zowel directie als medewerkers bij deze kennismaking met Organisatiesysteem en het gebruik ervan.

 4. Interne audit en directiebeoordeling

  Onze adviseur voert de verplichte interne audit en de directie-beoordeling uit om goed voorbereid te zijn op de externe audit door de certificerende instantie. Hierbij kijken we kritisch naar het werken met het online managementsysteem Organisatiesysteem en hoe de bestaande processen en werkwijze aansluiten bij de organisatie.

 5. Externe audit en certificering

  Tijdens de certificatie audit beoordeelt de certificerende instantie of de organisatie voldoet aan de gestelde eisen vanuit ISO/VCA en of het managementsysteem Organisatiesysteem ook daadwerkelijk in de praktijk wordt toegepast. Dit doet zij onder andere door gesprekken met medewerkers uit alle lagen van de organisatie.

 6. Onderhoud en support

  Heb je in de tussentijd vragen? Geen probleem. Gebruik ons als een vraagbaak. Ook wanneer er processen of documenten aangepast moeten worden kun je onze hulp gewoon inschakelen.

 7. Certificering behaald

 8. Onderhoud en support

  Heb je in de tussentijd vragen? Geen probleem. Gebruik ons als een vraagbaak. Ook wanneer er processen of documenten aangepast moeten worden kun je onze hulp gewoon inschakelen.

 9. Periodiek bezoek

  Op verzoek bezoeken wij onze klanten periodiek om te monitoren of alle processen en de opvolging daarvan goed verlopen. Zo signaleren wij tijdig of er maatregelen genomen moeten worden om te blijven voldoen aan de eisen van ISO/VCA.

 10. Interne audit en directiebeoordeling

  De interne audit en directiebeoordeling zijn een jaarlijks terugkerend verplicht onderdeel van de certificering. Onze adviseur voert dit in samen- spraak met de organisatie uit. Hierin ligt de basis voor continu verbeteren en te blijven voldoen aan de eisen van het certificaat.

 11. Externe audit

  Eenmaal in bezit van het certificaat toetst de certificerende instantie jaarlijks of de organisatie nog steeds voldoet aan de gestelde eisen.

Offerte voor certificering aanvragen

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

Naam(Vereist)
Betreft(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.