Veiligheid op de werkvloer

Arbo & Veiligheid

Bied jij jouw werknemers een veilige en gezonde werkplek? Lees hoe je dit aantoonbaar maakt voor opdrachtgevers.

Offerte aanvragen Spoedtraject

Niet voor niets bestaat er een arbo-wetgeving. Een veilige en gezonde werkplek is belangrijk voor zowel medewerker als bedrijf. Een bedrijf dat goed is voor haar medewerkers, heeft over het algemeen een beter imago. Daarnaast zullen medewerkers die gezond en veilig kunnen werken, gemotiveerder zijn dan wanneer dit niet het geval is. Bedrijven kunnen met een VCA-bedrijfscertificering of de Veiligheidsladder aantonen dat zij Arbo & Veiligheid hoog in het vaandel hebben staan. De VCA-bedrijfscertificering en de Veiligheidsladder zijn hierbij de meest gevraagde certificeringen.

Een veilige werkomgeving

Waarom kiezen voor maatregelen op het gebied van Arbo & Veiligheid?

Een VCA-certificering en een Veiligheidsladder zijn er op ingericht dat jouw organisatie bewust maatregelen neemt om veiliger te werken. Door bewust veiliger te werken profiteer je van onder andere deze voordelen:

  • Je vermindert risico’s op de werkvloer.
  • Medewerkers voelen zich veiliger.
  • Het veiligheidsbewustzijn van medewerkers is hoger.
  • De verzekeringspremies kun je ermee verlagen.
  • Een goed imago richting klanten, leveranciers, (potentiële) medewerkers, investeerders, enzovoort.
Adviesgesprek aanvragen

Een certificering voor Arbo & Veiligheid als vereiste bij opdrachtgevers

Bij veel aanbestedingen en tenders is het een vereiste om als deelnemend bedrijf aantoonbaar te maken dat je maatregelen neemt op het gebied van Arbo & Veiligheid. Een VCA-bedrijfscertificering is de meest gevraagde certificering bij risicovolle werkomgevingen. De Veiligheidsladder wordt veelal ingezet om het veiligheidsbewustzijn te meten binnen organisaties. Het komt geregeld voor dat een combinatie van zowel de VCA als de Veiligheidsladder gevraagd wordt, omdat beide aspecten van veiligheid worden belicht.

Veel bedrijven beseffen echter pas (te) laat hoeveel werk er bij een certificering komt kijken. Het op orde hebben van het veiligheidsmanagementsysteem brengt een enorme workdruk met zich mee. Toch kunnen we bedrijven die met spoed een certificering nodig hebben op korte termijn helpen met onze spoedtrajecten. Wij zorgen ervoor dat het hele managementsysteem op orde is zodat de uiteindelijke certificering snel en soepel kan verlopen.

Meer weten over de veiligheidscertificeringen en wat wij hierin voor jou kunnen betekenen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en wij nemen binnen 24 uur contact met je op. Wil je een spoedtraject aanvragen? Dat kan hier.

Naam(Vereist)
Betreft(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.