Vertrouwelijke informatie

Informatiemanagement

Hoe ga jij om met vertrouwelijke informatie? Toon opdrachtgevers dat jij je zaken op orde hebt met informatiemanagement.

Adviesgesprek Offerte aanvragen

Iedere organisatie heeft te maken met informatiemanagement. Het kan hierbij gaan om het halen en brengen van informatie bij een collega, bij een klant of het verwerken daarvan. Vaak is dit gekoppeld aan gegevens van een persoon of bedrijf. Met deze informatie ga je vertrouwelijk om, want niemand wil dat zijn of haar gegevens op straat komen te liggen. Een certificering op het gebied van informatiemanagement geeft aan dat jij weet hoe je met gegevens om moet gaan. Jouw organisatie neemt de nodige maatregelen en risico’s zijn ingeperkt.

De voordelen van informatiemanagement

Waarom kiezen voor een certificering op het gebied van informatiemanagement?

Wie informatiemanagement op orde heeft, profiteert van een aantal voordelen:

  • Het bedrijf profiteert van een beter imago.
  • Het risico op een datalek verkleint.
  • Jouw organisatie is daardoor betrouwbaarder.
  • Een hogere klanttevredenheid.
  • Een voordeel bij aanbestedingen en tenders.

Wij helpen bedrijven met het inrichten van het managementsysteem voor informatiebeveiliging zodat ze klaar zijn voor certificering.

Een certificering voor informatiebeveiliging als vereiste bij opdrachtgevers

Bij veel aanbestedingen en tenders is het een vereiste om als deelnemend bedrijf aantoonbaar te maken dat je maatregelen neemt met betrekking tot informatiemanagement. De meest gevraagde certificering is de ISO 27001.

Veel bedrijven beseffen echter pas (te) laat hoeveel werk er bij een certificering komt kijken. Een ISO 27001 is namelijk niet binnen één dag gehaald. Toch kunnen we bedrijven die met spoed een certificering nodig hebben op korte termijn helpen met onze spoedtrajecten. Wij zorgen ervoor dat het hele managementsysteem op orde is zodat de uiteindelijke certificering snel en soepel kan verlopen.

Meer weten over informatiemanagement of over een spoedtraject? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.