ISO 9001 kwaliteitsmanagement certificering

ISO 9001 is een van de meest bekende certificeringen voor kwaliteitsmanagement. Met het behalen van de ISO 9001 certificering toont u aan een betrouwbare partner te zijn en uw bedrijfsprocessen uitstekend op orde te hebben. Adviesbureau Organisatiesysteem heeft jarenlange ervaring met het behalen van het ISO 9001 certificaat. Met behulp van het handboek, het systeem, onze begeleiding en een succesvol stappenplan behaalt u uw ISO 9001 certificering gemakkelijk.

Wat betekent de ISO 9001 norm voor kwaliteitsmanagement?

De ISO 9001 norm voor kwaliteitsmanagement is opgebouwd volgens de High Level Structure (HLS). Deze structuur is gelijk aan andere ISO normen, zoals de ISO 14001 en ISO 27001. Hierdoor is het integreren van een bestaand managementsysteem eenvoudiger geworden. Daarnaast is de ISO 9001 een erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement. Bij het behalen van het ISO 9001 certificaat gaat het er dan ook niet alleen om dat u uw huidige kwaliteiten bewijst, maar dat u ook maatregelen treft die borgen dat uw producten en uw dienstverlening continu verbeterd worden.

Het behalen van een ISO 9001 certificaat wordt steeds belangrijker

Steeds meer opdrachtgevers kijken naar ISO 9001 gecertificeerde bedrijven. Het is dan ook steeds belangrijker om in het bezit te zijn van dit certificaat. Wanneer opdrachtgevers kunnen kiezen tussen een bedrijf mét of een bedrijf zonder certificering is de keuze snel gemaakt. Met behulp van het handboek, het systeem en een stappenplan dat zorgvuldig door ons adviesbureau is opgesteld, ligt een ISO 9001 certificering voor kwaliteitsmanagement binnen handbereik.

ISO 9001 certificaat snel behalen

Organisatiesysteem helpt u bij het inrichten van het managementsysteem, zodat u op kunt gaan voor certificering. Wij nemen u alle zorg uit handen en begeleiden u door middel van een duidelijk stappenplan bij het behalen van uw ISO 9001 certificering. Onze adviseurs zijn volledig op de hoogte van de eisen die gesteld worden en adviseren u over de maatregelen die vastgelegd moeten worden in het online managementsysteem. Wij zorgen er zelfs voor dat uw systeem altijd up-to-date blijft en u dus ieder moment klaar bent voor de volgende stap. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een aanvullende certificering. Ons online systeem 14 dagen gratis uitproberen? Meld u aan voor de demo. 

Hoe ziet het certificeringsproces er uit?

Bij de ISO certificering stelt een externe, onafhankelijke partij vast of het managementsysteem van uw organisatie voldoet aan alle eisen uit de ISO 9001 norm. Om dit vast te stellen voert een certificatie instantie (CI) een audit uit. De certificeringsaudit bestaat uit twee fasen: de documentatie- en implementatiebeoordeling. Ons adviesbureau ondersteunt u bij het gehele proces van het behalen van uw ISO 9001 certificaat. Met behulp van het handboek, het systeem en een duidelijk stappenplan haalt u uw ISO 9001 certificering zeker.

De documentatiebeoordeling

Bij de documentatiebeoordeling gaat het erom of uw organisatie “op papier” voldoet aan de ISO 9001 norm voor kwaliteitsmanagement. De informatie in uw ISO 9001 online systeem wordt naast het certificatieschema gelegd. Daarbij beoordeelt de certificerende instantie of alle elementen uit het certificatieschema aanwezig zijn en of de verschillende documenten eenduidig zijn.

De implementatiebeoordeling

Bij de implementatiebeoordeling, ook wel initiële audit genoemd, toetst de CI of het managementsysteem ook daadwerkelijk in praktijk wordt gebracht zoals in uw ISO 9001 online systeem staat. De certificerende instantie beoordeelt of de formulieren in het systeem aantoonbaar worden gebruikt. Dit gebeurt onder andere door middel van gesprekken met medewerkers uit alle lagen van de organisatie.

Meer informatie of aan de slag?

Wilt u meer informatie of juist direct aan de slag? Vraag een offerte aan, of neem contact met ons op via telefoonnummer 0318 – 50 57 50 of info@organisatiesysteem.nl. Wij helpen u graag bij het behalen van uw ISO 9001 certificaat.

 

Offerte aanvragen