ISO 9001 certificering

ISO 9001 is een van de meest bekende certificeringen. Met het behalen van de ISO 9001 certificering toont u aan een betrouwbare partner te zijn en uw bedrijfsprocessen uitstekend op orde te hebben. 

De ISO 9001 norm is opgebouwd volgens de High Level Structure (HLS). Deze structuur is gelijk aan andere ISO normen, zoals de ISO 14001. Hierdoor is het integreren van een bestaand managementsysteem eenvoudiger geworden.

Wat is ISO 9001?

ISO 9001 is de erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement. Bij het behalen van de ISO 9001 gaat het er dan ook niet alleen om dat u uw huidige kwaliteiten bewijst, maar dat u ook maatregelen treft die borgen dat uw producten en uw dienstverlening continu verbeterd worden.

Waarom een ISO 9001 certificering?

Steeds meer opdrachtgevers kijken naar ISO 9001 gecertificeerde bedrijven. Het is dan ook steeds belangrijker om in het bezit te zijn van dit certificaat. Wanneer opdrachtgevers kunnen kiezen tussen een bedrijf mét of een bedrijf zonder certificering is de keuze snel gemaakt.

ISO 9001 certificaat snel behalen

Organisatiesysteem helpt u bij het inrichten van het managementsysteem, zodat u op kunt gaan voor certificering. Wij nemen u alle zorg uit handen en begeleiden u door middel van een duidelijk stappenplan. Onze adviseurs zijn volledig op de hoogte van de eisen die gesteld worden en adviseren u over de maatregelen die vastgelegd moeten worden in het online managementsysteem.

En meer dan dat: wij zorgen ervoor dat uw systeem altijd up-to-date blijft en u dus ieder moment klaar bent voor de volgende stap: een aanvullende certificering of een nieuwe auditering.

Certificeringsproces

Bij de ISO certificering stelt een externe, onafhankelijke partij vast of het managementsysteem van uw organisatie voldoet aan alle eisen uit de ISO 9001 norm. Om dit vast te stellen voert een certificatie instelling (CI) een audit uit. De certificeringsaudit bestaat uit twee fasen:

  • Documentatiebeoordeling

Bij de documentatiebeoordeling gaat het erom of uw organisatie op papier voldoet aan de ISO 9001 norm. De informatie in uw ISO 9001 online systeem wordt naast het certificatieschema gelegd. Daarbij beoordeelt de certificerende instantie of alle elementen uit het certificatieschema aanwezig zijn en of de verschillende documenten eenduidig zijn.

  • Implementatiebeoordeling

Bij de implementatiebeoordeling, ook wel initiële audit genoemd, toetst de CI of het management-systeem ook daadwerkelijk in praktijk wordt gebracht zoals in uw ISO 9001 online systeem staat. De certificerende instantie beoordeelt of de documenten in het systeem (procedures, instructies, formulieren en dergelijke) aantoonbaar worden gebruikt. Dit gebeurt onder andere door middel van gesprekken met medewerkers uit alle lagen van de organisatie.

Online systeem

De vastlegging van uw bedrijfsprocessen bieden wij aan middels een online systeem. Hierin beheert u al uw processen en formulieren in één online omgeving. Ook staat beschreven op welke wijze uw bedrijf voldoet aan de ISO 9001 norm. Wij zorgen dat uw systeem altijd up-to-date is, zodat u probleemloos uw certificaat kunt behalen en behouden.

Probeer 14 dagen gratis >>

Meer informatie of aan de slag?

Wilt u meer informatie of juist direct aan de slag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan.

Hoe kunnen wij u helpen?

Laat hieronder een telefoonnummer achter, zodat wij u terug kunnen bellen of vraag vrijblijvend een offerte aan!

Praktische oplossingen die u helpen om uw bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Neem contact op