Ontdek de VCA voordelen

Wat zijn de voordelen van een VCA certificering?

Wist je dat een VCA bedrijfscertificaat op meerdere vlakken interessant kan zijn? Je leest de voordelen hier.

Offerte aanvragen Contact

De voordelen van een VCA bedrijfscertificaat

Het behalen van een VCA certificaat kan nog wel eens een spreekwoordelijke drempel zijn. Toch kan een certificering zich vrij snel terugverdienen, want het behalen van het certificaat kent ook een aantal voordelen, zowel commercieel gezien als bedrijfstechnisch.

Een gunningsvoordeel

Steeds meer opdrachtgevers vereisen een VCA-bedrijfscertificaat. Bedrijven die het certificaat hebben, tonen zichtbaar aan dat ze arbo en veiligheid goed op orde hebben. Een VCA-certificering geeft je hierbij een gunningsvoordeel ten opzichte van anderen.

Een goed imago

Veiligheid, gezondheid en milieu staan bij jou hoog in het vaandel. Jij hebt je zaakjes op orde en dat straal je ook uit. Daarnaast beheers je processen beter, waardoor de kans op fouten in de werkvoorbereiding aanzienlijk klein is.

Risico’s zijn in kaart gebracht

Doordat de mogelijke risico’s op de werkvloer in kaart gebracht zijn, verklein je de kans op een ongeval. Medewerkers moeten structureel ingelicht worden en werkplekken, machines en persoonlijke beschermingsmiddelen worden geregeld geïnspecteerd. Op deze manier is de kans op een ongeval kleiner.

Aansprakelijkheid is gedekt

Toch een incident op de werkvloer? Door de VCA-certificering kun je aantonen dat jij als werkgever aan de zorgplicht voldaan hebt en dat er toezicht gehouden is en voorlichting en instructie gegeven is. Dit alles heb je immers in je RI&E en TRA beschreven.

Betrokken medewerkers

Veiligheid is een gespreksonderwerp geworden en daardoor op elk niveau in het bedrijf gaan leven. De veiligheid- en bedrijfsregels worden vastgelegd, overgebracht en bespreekbaar. Daarnaast zorgen de periodieke inspecties op de werkvloer voor bewustzijn en alertheid. Iedere medewerker is erbij betrokken.

Profiteren van de voordelen van VCA?

Wil je meer informatie of juist direct aan de slag? Vraag een offerte aan of neem bij vragen contact met ons op. Wij helpen je graag met het behalen van jouw VCA bedrijfscertificaat.

Meer over VCA weten? Lees ook: