De voordelen van een VCA bedrijfscertificaat

Het behalen van een VCA certificaat kan nog wel eens een spreekwoordelijke drempel zijn. Toch kan een certificering zich vrij snel terugverdienen, want het behalen van het certificaat kent ook een aantal voordelen, zowel commercieel gezien als bedrijfstechnisch.

Een gunningsvoordeel

Steeds meer opdrachtgevers vereisen een VCA-certificaat. Bedrijven die het certificaat hebben, tonen zichtbaar aan dat ze arbo en veiligheid goed op orde hebben. Een VCA-certificering geeft u hierbij een gunningsvoordeel ten opzichte van anderen.

Een goed imago

Veiligheid, gezondheid en milieu staan bij u hoog in het vaandel. U heeft uw zaakjes op orde en dat straalt u ook uit. Daarnaast beheerst u processen beter, waardoor de kans op fouten in de werkvoorbereiding aanzienlijk klein is.

Risico’s zijn in kaart gebracht

Doordat de mogelijke risico’s op de werkvloer in kaart gebracht zijn, voorkomt u de kans op een ongeval. Medewerkers moeten structureel ingelicht worden en werkplekken, machines en persoonlijke beschermingsmiddelen worden geregeld geïnspecteerd. Op deze manier is de kans op een ongeval kleiner.

Aansprakelijkheid is gedekt

Toch een incident op de werkvloer? Door uw VCA-certificering kunt u aantonen dat u als werkgever aan de zorgplicht voldaan hebt en dat er toezicht gehouden is en voorlichting en instructie gegeven is. Dit alles heeft u immers in uw RI&E en TRA beschreven.

Betrokken medewerkers

Veiligheid is een gespreksonderwerp geworden en daardoor op elk niveau in uw bedrijf gaan leven. De veiligheid- en bedrijfsregels worden vastgelegd, overgebracht en bespreekbaar. Daarnaast zorgen de periodieke inspecties op de werkvloer voor bewustzijn en alertheid. Iedere medewerker is erbij betrokken.

Profiteren van de voordelen van VCA

Wilt u meer informatie of juist direct aan de slag? Vraag een offerte aan of neem bij vragen contact met ons op. Wij helpen u graag met het behalen van uw VCA bedrijfscertificaat.

Meer over VCA weten? Lees ook: 

Praktische oplossingen die u helpen om uw bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Neem contact op