Wat is VCA

Ben u aannemer? Dan krijgt u steeds vaker de vraag of u in het bezit bent van een VCA certificaat. Wat is VCA? En hoe kunt dit certificaat het snelst behalen?

VCA is eigenlijk een afkorting van een afkorting. De V staat voor VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu), de C voor certificaat en de A voor Aannemers.

Wat is VCA*?

Kortgezegd is een VCA certificaat. Een certificaat dat bewijst dat u als aannemer veilig werkt en er alles aan doet om de veiligheid van u en uw medewerkers te vergroten en te verbeteren. 

Dat u veilig werkt, bewijst u door te voldoen aan een “checklist” die opgenomen is in een VGM beheersysteem. De certificerende instantie zal uw beheersysteem daartoe controleren en door middel van interviews met u en uw medewerkers de kennis hiervan toetsen.

Dat u veilig werkt, bewijst u door te voldoen aan een “checklist”

Wat is VCA**?

Naast de “gewone” VCA bestaat er ook nog VCA**. Dit VCA certificaat is bedoeld voor bedrijven met grofweg meer dan 35 medewerkers. Het bezit van een VCA** certificaat bewijst dat u niet alleen in uw eigen directe omgeving de veiligheids-, gezondheids- en milieuaspecten beheerst, maar dat u ook op beleidsniveau hiervoor maatregelen getroffen hebt en het beleid regelmatig herziet.

Snel behalen

Vraagt een opdrachtgever om een VCA certificering? Dan wilt u zo snel mogelijk een VCA certificaat behalen. Wat kunt u doen?

Adviesbureau Organisatiesysteem helpt aannemers in de ruimste zin van het woord met het opstellen en inrichten van een VGM beheersysteem. In tegenstelling tot andere bedrijven, krijgt u dit handboek niet eenmalig op papier, maar kunt u ons handboek beheren “in de cloud”. Dat betekent dat u en uw medewerkers overal waar u een internetverbinding hebt, het handboek 24 uur per dag en 7 dagen per week kunt inzien en aanvullen.

U krijgt u dit handboek niet eenmalig op papier, maar kunt u ons handboek beheren “in de cloud”

Per maand betalen

Als uw beheersysteem gereed is, kunt u via ons de certificering aanvragen bij een auditerende instantie. Ook na het behalen van uw VCA certificaat helpen wij u om het handboek up-to-date te houden. Op die manier verouderen de gegevens niet en bent u altijd klaar voor de volgende stap, zoals een andere (aanvullende) certificering of een nieuwe auditering.

Omdat het behalen van een VCA certificering niet goedkoop is, kunt u als aannemer bij ons per maand betalen, zolang u gebruik maakt van ons systeem. Dat kan al vanaf € 250,- per maand. Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Hoe kunnen wij u helpen?

Laat hieronder een telefoonnummer achter, zodat wij u terug kunnen bellen of vraag vrijblijvend een offerte aan!

Stuur mij een demo-account voor jullie online handboek Vraag aan