Ontdek de ISO 27001 voordelen

Wat zijn de voordelen van een ISO 27001 certificering?

Welke voordelen kent een ISO 27001 certificering, op het certificaat na, nog meer? Lees het hier!

Offerte aanvragen Contact

De ISO 27001 norm staat voor informatiebeveiliging en het beperken van de risico’s voor bijvoorbeeld een datalek. Met de komst van de GDPR-wetgeving (in Nederland beter bekend als Algemene Verordening Gegevensbescherming) heeft informatiebeveiliging een belangrijkere rol gekregen in het bedrijfsleven. Niet enkel om te voldoen aan de regelgeving, maar ook omdat het goed op orde hebben van je informatiebeveiliging enkele voordelen met zich meebrengt!

 • Een gunningsvoordeel bij aanbestedingen en tenders met een ISO 27001 certificering

  Een ISO 27001 certificering geeft aan dat jij jouw zaakjes rondom informatiebeveiliging goed op orde hebben. Dat kan handig zijn wanneer je mee wilt doen in aanbestedingen of tenders. Veel opdrachtgevers vinden het belangrijk dat ook hun data in goede handen is. Je profiteert van een fictief gunningsvoordeel en in veel gevallen ontvang je een korting op het inschrijfgeld.

 • Minder beveiligingsrisico’s

  Dankzij jouw risicoanalyse weet je welke risico’s informatiebeveiliging binnen jouw organisatie met zich mee brengt. Je weet welke maatregelen je moet treffen indien een risico zich voordoet en daarmee weet je de schade te beperken.

 • Jouw betrouwbaarheid verhoogt

  Met een ISO 27001 certificering toon je aan goed om te gaan met persoonsgegevens en dat je de wet- en regelgeving naleeft. Dit zorgt voor een hogere betrouwbaarheid.

 • Klanten zijn meer tevreden

  De inrichting van je managementsysteem voor informatiebeveiliging zorgt ervoor dat jouw processen zo zijn vormgegeven, dat je jouw klantgegevens beter beveiligd heeft en risico’s vermindert.

 • Je voldoet aan de wet- en regelgeving

  We zouden het bijna vergeten, maar met een ISO 27001 certificering voldoe je aan de huidige wet- en regelgeving rondom de beveiliging van persoonsgegevens.