De voordelen van een ISO 27001 certificering

De ISO 27001 norm staat voor informatiebeveiliging en het beperken van de risico’s voor bijvoorbeeld een datalek. Met de komst van de GDPR-wetgeving (in Nederland beter bekend als Algemene Verordening Gegevensbescherming) heeft informatiebeveiliging een belangrijkere rol gekregen in het bedrijfsleven. Niet enkel om te voldoen aan de regelgeving, maar ook omdat het goed op orde hebben van uw informatiebeveiliging enkele voordelen met zich meebrengt!

Een gunningsvoordeel bij aanbestedingen en tenders met een ISO 27001 certificering

Een ISO 27001 certificering geeft aan dat u uw zaakjes rondom informatiebeveiliging goed op orde hebben. Dat kan handig zijn wanneer u mee wilt doen in aanbestedingen of tenders. Veel opdrachtgevers vinden het belangrijk dat ook hun data in goede handen is. U profiteert van een fictief gunningsvoordeel en in veel gevallen ontvangt u een korting op het inschrijfgeld.

Minder beveiligingsrisico’s

Dankzij uw risicoanalyse weet u welke risico’s informatiebeveiliging binnen uw organisatie met zich mee brengt. U weet welke maatregelen u moet treffen indien een risico zich voordoet en daarmee weet u de schade te beperken.

Uw betrouwbaarheid verhoogt

Met een ISO 27001 certificering toont u aan goed om te gaan met persoonsgegevens en dat u de wet- en regelgeving naleeft. Dit zorgt voor een hogere betrouwbaarheid.

Klanten zijn meer tevreden

De inrichting van uw managementsysteem voor informatiebeveiliging zorgt ervoor dat uw processen zo zijn vormgegeven, dat u uw klantgegevens beter beveiligd heeft en risico’s vermindert.

U voldoet aan de wet- en regelgeving

We zouden het bijna vergeten, maar met een ISO 27001 certificering voldoet u aan de huidige wet- en regelgeving rondom de beveiliging van persoonsgegevens.