Hoe ziet een ISO 27001 certificeringsproces eruit?

Bij een ISO 27001 certificering stelt een externe, onafhankelijke partij vast of het managementsysteem van jouw organisatie voldoet aan alle eisen uit de ISO 27001 norm. Om dit vast te stellen voert een certificatie instantie (CI) een audit uit. De certificeringsaudit bestaat uit twee fasen: de documentatie- en implementatiebeoordeling. Wij ondersteunen je bij het gehele proces van het behalen van jouw ISO 27001 certificaat. Met behulp van het handboek, het online systeem en een duidelijk stappenplan ben je gegarandeerd van certificering.

De documentatiebeoordeling

Bij de documentatiebeoordeling gaat het erom of jouw organisatie “op papier” voldoet aan de ISO 27001 norm voor informatiebeveilging. De informatie voor de ISO 27001 norm wordt in het online systeem naast het certificatieschema gelegd. Daarbij beoordeelt de certificerende instantie of alle elementen uit het certificatieschema aanwezig zijn en of de verschillende documenten eenduidig zijn.

De implementatiebeoordeling

Bij de implementatiebeoordeling, ook wel initiële audit genoemd, toetst de CI of het managementsysteem ook daadwerkelijk in praktijk wordt gebracht zoals in jouw ISO 27001 online systeem (ISMS) staat. De certificerende instantie beoordeelt of de formulieren in het systeem aantoonbaar worden gebruikt. Dit gebeurt onder andere door middel van gesprekken met medewerkers uit alle lagen van de organisatie.

Voor een snelle certificering

ISO 27001 spoedtraject

Voor bedrijven die meedoen in een aanbesteding of tender en daardoor snel een ISO 27001 certificering nodig hebben, hebben wij een ISO 27001 spoedtraject. Wij ondersteunen je tijdens dit traject op een zo min mogelijk belastende manier zodat je door kunt gaan met jouw dagelijkse gang van zaken en tóch de certificering omtrent informatiemanagement zo snel mogelijk behaalt.

Spoedtraject aanvragen

Meer informatie of aan de slag?

Wil je meer informatie of juist direct aan de slag? Vraag een offerte aan, of neem contact met ons op. Wij helpen je graag bij het behalen van jouw ISO 27001 certificaat.