De voordelen van een ISO 14001 certificering

De ISO 14001 norm staat voor milieumanagement en het beperken van risico’s met betrekking tot het milieu. Saai? Allesbehalve! Zeker als u de voordelen van een ISO 14001 certificering voor uw organisatie kent.

Meedoen in aanbestedingen en tenders

Wil uw organisatie meedoen in een aanbesteding of tender? Wellicht bent u zonder ISO 14001 certificering al eens afgewezen. In veel gevallen is een ISO 14001 certificering een voordeel of zelfs een vereiste. Veel organisaties anno 2020 hebben milieumanagement hoog in het vaandel staan en willen daar, met zijn allen, een verschil in maken. Speciaal voor aanbestedingen en tenders hebben wij ISO 14001 spoedtrajecten opgericht, zodat u toch (extra) kans maakt in de gunning.

Milieurisico’s heeft u scherp

Heeft u er wel eens over nagedacht welke milieurisico’s of bedrijfsactiviteiten met zich meedragen of welke invloed milieurisico’s op uw bedrijfsvorming hebben? In het certificeringsproces van de ISO 14001 inventariseert u deze risico’s en bent u bereid daar spoedig op te acteren en eventuele risico’s te beperken. Bijkomend voordeel: u loopt minder risico op financiële of imago schade.

Een beter imago

Een bedrijf dat zichtbaar werkt aan milieumanagement, profiteert op den duur van een beter imago. De omgeving waardeert de acties die u onderneemt.

Besparing in de bedrijfskosten

Minder afval en afval beter scheiden levert een vermindering in de kosten van afvalmanagement op. Daarnaast zult u ook merken dat u bespaart op de energiekosten en andere grondstoffen en materialen. Het zijn de kleine dingen die een groots verschil kunnen maken!