Ontdek de ISO 14001 voordelen

Wat zijn de voordelen van een ISO 14001 certificering?

Is de ISO 14001 certificering iets voor jouw organisatie? Je leest de voordelen hier!

Offerte aanvragen Contact

De ISO 14001 norm staat voor milieumanagement en het beperken van risico’s met betrekking tot het milieu. Saai? Allesbehalve! Zeker als je de voordelen van een ISO 14001 certificering voor jouw organisatie kent.

 • Meedoen in aanbestedingen en tenders

  Wil jouw organisatie meedoen in een aanbesteding of tender? Wellicht ben je zonder ISO 14001 certificering al eens afgewezen. In veel gevallen is een ISO 14001 certificering een voordeel of zelfs een vereiste. Veel organisaties hebben milieumanagement tegenwoordig hoog in het vaandel staan en willen daar, met zijn allen, een verschil in maken. Speciaal voor aanbestedingen en tenders hebben wij ISO 14001 spoedtrajecten opgericht, zodat je toch (extra) kans maakt in de gunning.

 • Jij hebt milieurisico’s scherp

  Heb je er wel eens over nagedacht welke bedrijfsactiviteiten milieurisico’s met zich meedragen of welke deze op jouw bedrijfsvorming hebben? In het certificeringsproces van de ISO 14001 inventariseer je deze risico’s en ben je bereid spoedig te acteren op eventuele risico’s én ze te beperken. Bijkomend voordeel: je loopt minder risico op een financiële- of imago schade.

 • Een beter imago

  Een bedrijf dat zichtbaar werkt aan milieumanagement, profiteert op den duur van een beter imago. De omgeving waardeert de acties die je onderneemt.

 • Besparing in de bedrijfskosten

  Minder afval, en het beter scheiden van afval, levert een vermindering in de kosten van afvalmanagement op. Daarnaast zul je merken dat je bespaart op energiekosten en andere grondstoffen en materialen. Het zijn de kleine dingen die een groots verschil kunnen maken!