jouw vca bedrijfscertificaat behalen én behouden

De VCA norm

Voldoet jouw bedrijf aan de VCA norm? Toon aan dat je veilig, gezond en met oog voor het milieu te werk gaat.

Spoedtraject Offerte aanvragen

Steeds vaker wordt de VCA bedrijfscertificering in een adem genoemd met veiligheid op de werkvloer. Om die reden is het hebben van een certificaat vrijwel altijd een vereiste bij opdrachtgevers. Maar voldoe jij wel aan de VCA norm? Wat moet je daarvoor regelen en hoe gaat de implementatie in zijn werk?

VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. De bedrijfscertificering is vooral voor risicovolle werkomgevingen, zoals de bouw, petrochemische en offshore-industrie, elektrotechniek en procesbesturing. Het is daarmee dé standaard in veilig, gezond en duurzaam werken.

Voordelen VCA bedrijfscertificaat

Het behalen van een VCA certificaat kan aanvoelen als een behoorlijke opgave. Laat je daardoor niet tegenhouden, de certificering kent namelijk meerdere voordelen, zowel op commercieel als bedrijfstechnisch vlak.

  • Gunningsvoordeel: opdrachtgevers willen steeds vaker dat je in het bezit bent van een VCA bedrijfscertificaat. Voldoe jij aan de VCA norm, dan toon je zichtbaar aan dat je arbo en veiligheid goed op orde hebt. Een certificaat geeft je hierbij een gunningsvoordeel ten opzichte van anderen.
  • Imagoboost: veiligheid, gezondheid en milieu (VGM) zijn belangrijke aspecten in je bedrijfsvoering. Daarnaast beheers je processen beter, waardoor de kans op fouten aanzienlijk kleiner wordt. Dat je dit allemaal goed voor elkaar hebt, straal je ook uit.
  • Risicobeheersing: doordat je mogelijke risico’s op de werkvloer in kaar hebt gebracht, verklein je kans op ongevallen. Hiervoor is het belangrijk dat collega’s structureel ingelicht worden en werkplekken, machines en persoonlijke beschermingsmiddelen regelmatig worden geïnspecteerd.
  • Aansprakelijkheid is gedekt: is er toch sprake van een ongeluk op de werkvloer? Met een VCA certificering toon je aan dat je aan de zorgplicht hebt voldaan, er toezicht is gehouden en voorlichting en instructie is gegeven.
  • Betrokken collega’s: de veiligheid- en bedrijfsregels worden vastgelegd, overgebracht en bespreekbaar gemaakt. Dit leidt tot meer bewustwording onder collega’s.
Niet verplicht, wel aan te raden

Moet je verplicht aan de VCA norm voldoen?

Nee, het is niet verplicht om een VCA bedrijfscertificering te hebben. Toch stellen de overheid en opdrachtgevers het hanteren van de VCA norm vrijwel altijd als voorwaarde bij een aanbesteding.

Het geeft opdrachtgevers namelijk een stukje zekerheid: kiezen ze voor jou, dan weten ze zeker dat je werkt volgens de algemene veiligheidsprocedures en mag hij ervan uitgaan dat je collega’s beschikken over de benodigde kennis en vaardigheden.

Vraag offerte aan

Met spoed VCA nodig?

Spoedtrajecten

Heb je snel een VCA certificaat nodig, bijvoorbeeld om aan een opdracht deel te kunnen nemen? Vraag dan een spoedtraject aan. Wij zorgen ervoor dat jouw managementsysteem tijdig op orde is, zodat je de opdracht niet hoeft te laten schieten. Heb je meer certificeringen nodig, bijvoorbeeld ISO 9001 of ISO 14001, dan kun je dat aangeven in het formulier.

Spoedtraject aanvragen

Advies en ondersteuning bij jouw certificering

Organisatiesysteem is jouw partner is het opzetten, invoeren en onderhouden van VCA, ISO 9001 en ISO 14001 managementsystemen. Veel bedrijven beseffen niet dat het klaarmaken voor een certificering veel werk met zich meebrengt. Pak je dit intern op, dan komt dit vaak als extraatje bovenop je huidige werkzaamheden. Onze werkwijze is er zo op gericht om de workload voor jullie minimaal te houden. Jij en je collega’s kunnen dus blijven doen waar jullie goed in zijn. Dan doen wij dat ook. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring in het opzetten van milieumanagementsystemen voor tal van bedrijven uit diverse branches, waaronder bouw, installatie & infrastructuur, ICT & communicatie en transport & logistiek.

Altijd een vast bedrag, geen verrassingen

Kosten van een managementsysteem

De prijs voor een VCA (spoed)traject is afhankelijk van verschillende aspecten. Denk aan de grootte en complexiteit van je organisatie, maar ook in hoeverre bepaalde processen al zijn ingeregeld. Ons streven is vooral dat ondersteuning richting certificering voor iedereen beschikbaar moet zijn. Daarom bij ons geen uurtje-factuurtje of eenmalige samenwerkingen, maar een samenwerking voor de lange termijn. Onze adviseurs leren jouw bedrijf kennen en andersom.

Omdat je je certificering regelmatig moet bijhouden en processen up-to-date moeten zijn, werken wij met een leasecontract. Je betaalt een vast en betaalbaar bedrag per maand en daarvoor krijg je continue ondersteuning. Wij zorgen ervoor dat het systeem gebruiksklaar is, krijg je toegang tot het op maat gemaakte managementsysteem en brengen we aandachtspunten voor je in kaart die nodig zijn voor het behouden van je VCA certificering. Je hebt dus altijd een managementsysteem dat voldoet aan de eisen.

 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ben je geen expert op het gebied van de VCA norm? In dat geval kan het zelfstandig behalen van een certificering ingewikkeld en tijdrovend zijn. Wij begeleiden jou van A tot Z, gedurende het hele proces, én daarna. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

Naam(Vereist)
Betreft(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.