VCA norm

Ben u aannemer? Dan krijgt u steeds vaker de vraag of u in het bezit bent van een VCA certificaat. Wat is een VCA? En hoe kunt u deze VCA norm halen?

VCA is eigenlijk een afkorting van een afkorting. De V staat voor VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu), de C voor certificaat en de A voor Aannemers.

Kortgezegd is een VCA certificaat dus een certificaat dat bewijst dat u als aannemer voldoet aan de eisen van de VCA norm. U werkt veilig, gezond en met oog voor het milieu. Bovendien doet u er alles aan om deze aspecten in uw dagelijkse werkzaamheden nog verder te verbeteren.

Dat u voldoet aan de VCA norm, bewijst u door een goed onderhouden VGM beheersysteem. De certificerende instantie zal uw beheersysteem controleren en door middel van interviews met u en uw medewerkers de kennis hiervan toetsen.

Dat u voldoet aan de VCA norm, bewijst u door een goed onderhouden VGM beheersysteem.

VCA** norm

Naast de “gewone” VCA bestaat er ook nog VCA**. Deze VCA norm is bedoeld voor bedrijven met grofweg meer dan 35 medewerkers. Het bezit van een VCA** certificaat bewijst dat u niet alleen in uw eigen directe omgeving de veiligheids-, gezondheids- en milieu-aspecten beheerst, maar dat u ook op beleidsniveau hiervoor maatregelen getroffen hebt en het beleid regelmatig herziet.

Snel uw VCA behalen

Vraagt een opdrachtgever om een VCA certificering? Dan wilt u zo snel mogelijk aan de VCA normen voldoen. Adviesbureau Organisatiesysteem helpt aannemers in de ruimste zin van het woord met het opstellen en inrichten van een VGM beheersysteem.

In tegenstelling tot andere bedrijven, krijgt u het VCA handboek niet eenmalig op papier, maar kunt u ons handboek beheren in de cloud. Dat betekent dat u en uw medewerkers overal waar u een internetverbinding hebt, het handboek 24 uur per dag en 7 dagen per week kunt inzien en aanvullen.

U krijgt het VCA handboek niet eenmalig op papier, maar u kunt ons handboek beheren “in de cloud”.

Per maand betalen

Als uw beheersysteem gereed is, kunt u via ons de certificering aanvragen bij een auditerende instantie. Ook na het behalen van uw VCA certificaat helpen wij u om het handboek up-to-date te houden. Op die manier verouderen de gegevens niet en bent u altijd klaar voor de volgende stap, zoals een andere (aanvullende) certificering of een nieuwe auditering.

Omdat het behalen van een VCA certificering niet goedkoop is, kunt u als aannemer bij ons per maand betalen, zolang u gebruik maakt van ons systeem. Dat kan al vanaf € 250,- per maand! Vraag vrijblijvend een offerte voor uw bedrijf op.

Hoe kunnen wij u helpen?

Laat hieronder een telefoonnummer achter, zodat wij u terug kunnen bellen of vraag vrijblijvend een offerte aan!

Stuur mij een demo-account voor jullie online systeem Vraag aan