jouw iso certificaat behalen én behouden

De ISO norm

Voldoet jouw bedrijf aan de juiste ISO norm? Organisatiesysteem helpt je op weg.

Spoedtraject Offerte aanvragen

Meer dan 1,6 miljoen bedrijven zijn ISO-gecertificeerd, en dat is niet zonder reden. Steeds meer opdrachtgevers en leveranciers stellen een ISO-certificaat als eis, bijvoorbeeld bij aanbestedingstrajecten. Het hebben van een ISO-certificaat biedt echter niet alleen voordelen in externe samenwerkingen; het levert ook aanzienlijke meerwaarde op voor jouw eigen organisatie.

ISO-normen bevatten vastgestelde eisen, specificaties en richtlijnen die helpen bepalen of producten en diensten aan bepaalde standaarden voldoen. Voor bedrijven zijn deze normen belangrijke criteria bij de selectie van leveranciers. Het behalen van een ISO-certificaat toont klanten aan dat jouw producten, processen of diensten aan de vereiste normen voldoen. Deze normen dekken verschillende thema’s, zoals kwaliteitszorg, milieuzorg en arbo en veiligheid, en dienen als basis voor de beoordeling van de bedrijfsvoering.

Voordelen van een ISO certificering

Het behalen van een ISO certificaat biedt diverse voordelen die jouw organisatie kunnen helpen je prestaties en reputatie te verbeteren:

  • Verbeterde kwaliteit en efficiëntie: door te voldoen aan de juiste ISO normen, stroomlijn je als bedrijf je processen en verhoog je de kwaliteit van je producten en/of diensten. Dit leidt tot efficiëntere operaties en minder verspilling.
  • Verhoogde klanttevredenheid: het behalen van een ISO certificering vereist een focus op klantgerichte processen, wat resulteert in betere product- en servicekwaliteit. Dit verbetert de klanttevredenheid en loyaliteit.
  • Toegang tot nieuwe markten: veel overheden en grote bedrijven eisen een certificaat als voorwaarde voor samenwerking. Ben je gecertificeerd, dan wordt het makkelijker om nieuwe markten te betreden en grotere contracten te winnen.
  • Concurrentievoordeel: de ISO norm fungeert als een kwaliteitsgarantie die vertrouwen wekt bij klanten en stakeholders. Dit onderscheidt jou van je concurrenten.
  • Risicobeheer en naleving: een certificering helpt je om risico’s beter te identificeren en te beheersen, evenals om te voldoen aan wettelijke en reglementaire eisen. Hierdoor verklein je de kans op juridische problemen en boetes.
Niet verplicht, wel aan te raden

Is een ISO certificaat verplicht?

Nee, het hebben van een ISO certificering is niet verplicht. Toch blijkt in de praktijk dat het in veel situaties wel vereist is.

Het geeft opdrachtgevers namelijk een stukje zekerheid: kiezen ze voor jou, dan weten ze zeker dat je werkt volgens de algemene veiligheidsprocedures en mag hij ervan uitgaan dat je collega’s beschikken over de benodigde kennis en vaardigheden.

Vraag offerte aan

Met spoed ISO nodig?

Spoedtrajecten

Heb je met spoed een ISO certificaat nodig om aan een project deel te nemen? Vraag dan een spoedtraject aan. Wij zorgen ervoor dat jouw managementsysteem snel in orde is, zodat je geen kansen hoeft te missen. Heb je ook andere certificeringen nodig, zoals VCA? Vermeld dit dan in het aanvraagformulier.

Spoedtraject aanvragen

Advies en ondersteuning bij jouw certificering

Organisatiesysteem is jouw partner voor het opzetten, implementeren en onderhouden van VCA-, ISO 9001- en ISO 14001-managementsystemen. Veel bedrijven realiseren zich niet hoeveel werk certificeringsvoorbereiding kan zijn. Wanneer je dit intern oppakt, komt het vaak bovenop je bestaande werkzaamheden. Onze aanpak minimaliseert de extra workload voor jullie. Zo kunnen jij en je collega’s blijven focussen op jullie kernactiviteiten, terwijl wij ons richten op de certificering. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring met het opzetten van milieumanagementsystemen voor bedrijven in diverse sectoren, zoals bouw, installatie & infrastructuur, ICT & communicatie, en transport & logistiek.

Altijd een vast bedrag, geen verrassingen

Kosten van een managementsysteem

De prijs voor een ISO (spoed)traject hangt af van verschillende factoren, zoals de omvang en complexiteit van je organisatie en de mate waarin processen al zijn ingeregeld. Ons doel is om certificeringsondersteuning voor iedereen toegankelijk te maken. Daarom werken wij niet met uurtje-factuurtarieven of eenmalige samenwerkingen, maar bieden we een langdurige samenwerking aan. Onze adviseurs leren jouw bedrijf kennen en bouwen een duurzame relatie op.

Omdat certificeringen regelmatig bijgehouden moeten worden en processen up-to-date moeten blijven, werken wij met een leasecontract. Je betaalt een vast en betaalbaar bedrag per maand en krijgt daarvoor doorlopende ondersteuning. Wij zorgen ervoor dat het systeem gebruiksklaar is, bieden toegang tot een op maat gemaakt managementsysteem en identificeren aandachtspunten die nodig zijn voor het behouden van je ISO certificering. Zo heb je altijd een managementsysteem dat voldoet aan de eisen.

 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ben je geen expert op het gebied van de ISO norm? In dat geval kan het zelfstandig behalen van een certificering ingewikkeld en tijdrovend zijn. Wij begeleiden jou van A tot Z, gedurende het hele proces, én daarna. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

Naam(Vereist)
Betreft(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.