Hoe ziet een ISO 9001 certificeringsproces er uit?

Bij een ISO 9001 certificering stelt een externe, onafhankelijke partij vast of het managementsysteem van jouw organisatie voldoet aan alle eisen uit/van de ISO 9001 norm. Hiervoor voert een certificatie instantie (CI) een audit uit. De certificeringsaudit bestaat uit twee fasen: de documentatie- en implementatiebeoordeling. Wij ondersteunen jou bij het gehele proces. Met behulp van ons Organisatiesysteem ben je gegarandeerd van certificering.

De documentatiebeoordeling

Bij de documentatiebeoordeling gaat het erom of jouw organisatie “op papier” voldoet aan de ISO 9001 norm voor kwaliteitsmanagement. De informatie in jouw op maat gemaakte Organisatiesysteem wordt naast het certificatieschema gelegd. Daarbij beoordeelt de certificerende instantie of alle elementen uit het certificatieschema aanwezig zijn en of de verschillende documenten eenduidig zijn.

De implementatiebeoordeling

Bij de implementatiebeoordeling, ook wel initiële audit genoemd, toetst de CI of het managementsysteem ook daadwerkelijk in praktijk wordt gebracht zoals in jouw ISO 9001 online systeem staat. De certificerende instantie beoordeelt of de formulieren in het systeem aantoonbaar worden gebruikt. Dit gebeurt onder andere door gesprekken met medewerkers uit alle lagen van de organisatie.

Snelle certificering

ISO 9001 spoedtraject?

Heb jij met spoed een ISO 9001 certificaat nodig? Wij helpen jou! Veel bedrijven eisen een certificaat bij bijvoorbeeld een tender of aanbesteding. Vraag ons spoedtraject aan en wij zorgen ervoor dat je op korte termijn een werkend managementsysteem hebt dat klaar is voor certificering.

Spoedtraject aanvragen

Meer informatie of aan de slag?

Wil je meer informatie of juist direct aan de slag? Vraag een offerte aan, of neem contact met ons op via telefoonnummer 0318 – 50 57 50 of info@organisatiesysteem.nl. Wij helpen je graag bij het behalen van jouw ISO 9001 certificaat.