NEN-EN-ISO 14001 behalen én behouden

NEN-EN-ISO 14001 certificering

Organisatiesysteem adviseert, ondersteunt en begeleidt bedrijven op weg naar een ISO 14001 certificering.

Offerte aanvragen Spoedtraject

NEN-EN-ISO 14001 (ook wel bekend als ISO 14001) is de internationale norm met eisen voor een milieumanagementsysteem. Met een ISO 14001 certificering laat je zien dat jouw bedrijf de milieurisico’s in kaart heeft gebracht en dat je maatregelen neemt om deze risico’s te beperken. 

Milieumanagement wordt gebruikt om een bij jouw organisatie passend milieubeleid te ontwikkelen en de uitvoering ervan te waarborgen om zodoende te voldoen aan wettelijke en andere eisen. Denk aan de Wet Milieubeheer, Activiteitenbesluit, Wet Bescherming Oppervlaktewater, etc. In deze norm staat beschreven hoe je procesmatig milieu risico’s kan beheersen en indien mogelijk voorkomen. Daarnaast helpt het ook om milieudoelstellingen te realiseren. ISO 14001 is bedoeld voor MVO’s en andere organisaties die hun duurzaamheidsbeleid naar een hoger niveau willen tillen.

Voordelen ISO 14001

Waarom NEN-EN-ISO 14001 behalen?

Steeds meer organisaties en ondernemers kiezen voor een aanpak waarbij de milieuaspecten van de bedrijfsvoering meer aandacht krijgen. Dit komt met name door de toenemende aandacht van stakeholders op milieuprestaties. De eisen en wensen op het gebied van milieu van deze externe partijen nemen verder toe en dus zal je hier rekening mee moeten houden als je op de lange termijn bestaansrecht wilt hebben.

ISO 14001 is onderdeel van de ISO-14001 serie. Deze biedt praktische hulpmiddelen voor wanneer je als organisatie meer wil doen dan alleen maar voldoen aan de wet- en regelgeving. Een ISO 14001 certificering is dan ook vooral bedoeld voor bedrijven die begrijpen dat het investeren in een duurzamer beleid en het implementeren van een systematische aanpak van milieuaspecten in het bedrijf op ten duur zichzelf terugverdient. Denk aan het verminderen van de kosten van afvalverwijdering, besparen in energie en andere grondstoffen, verbeteren van het imago, betere relaties met overheden en nieuwe marktkansen.

Met spoed een ISO 14001 nodig?

Spoedtrajecten

Heb jij met spoed een NEN-EN-ISO 14001 certificaat nodig, bijvoorbeeld om deel te mogen nemen aan een opdracht? Vraag dan ons spoedtraject aan. Wij regelen met spoed dat jouw milieumanagementsysteem op orde is zodat je de opdracht niet aan je voorbij hoeft te laten gaan. Je hebt er zelf bijna geen omkijken naar! Dien je voor meer normen gecertificeerd te zijn, bijvoorbeeld ISO 9001, dan kun je dat ook aangeven in het formulier.

Spoedtraject aanvragen

Advies en ondersteuning bij ISO 14001

Het klaarmaken van een certificering brengt een hoop werk met zich mee. Pak je intern zelf op, dan komt het vaak als extraatje bovenop je huidige werkzaamheden. Soms moet er zelfs een volledige functie voor vrijgemaakt worden. Steeds meer organisaties kiezen er dan ook voor om zich te laten adviseren en ondersteunen door een externe partij. De adviseurs van Organisatiesysteem hebben jarenlange ervaring in het implementeren van ISO 14001 voor tal van bedrijven uit diverse branches, waaronder bouw, installatie & infrastructuur, ICT & communicatie en transport & logistiek.

In onze aanpak nemen wij niet de norm, maar jouw organisatie als uitgangspunt. Daarnaast is onze werkwijze er precies zo ingericht dat de workload voor jullie minimaal is. Jij en je collega’s kunnen dus gewoon blijven doen waar jullie goed in zijn. Ga je een samenwerking met ons aan, dan zorgen we dat jouw Organisatiesysteem volledig ingericht is en dat je klaar bent om je te laten certificeren door een externe auditor. Oók na de certificering blijven we samenwerken om alles gedurende het jaar op orde te hebben.

Altijd een vast bedrag, geen verrassingen

Wat kost NEN-EN-ISO 14001?

De kosten voor een traject zijn organisatie afhankelijk. Er moet namelijk naar verschillende factoren gekeken worden, zoals de grootte en complexiteit van de organisatie en in hoeverre bepaalde processen al zijn ingeregeld. Wij vinden het belangrijk dat ondersteuning richting certificering voor elk bedrijf toegankelijk is. Daarom werken wij met een leasecontract. Voor een vast en betaalbaar bedrag per maand krijg je van ons continue ondersteuning. Wij zorgen dat het systeem gebruiksklaar is, geven je toegang tot het op maat gemaakte organisatiesysteem en brengen aandachtspunten voor je in kaart die nodig zijn voor het behoud van je certificering. Zo heb jij altijd een managementsysteem wat voldoet aan de eisen.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag een vrijblijvende offerte aan. We plannen graag een gesprek met je in om de kansen voor jouw organisatie te bespreken.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ben je geen expert op het gebied van de ISO 14001 norm, dan kan het een behoorlijk ingewikkeld en bovendien tijdrovend proces zijn om de NEN-EN-ISO 14001 certificering zelfstandig te behalen. Wij begeleiden jou van A tot Z, gedurende het hele proces, én daarna. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

Naam(Vereist)
Betreft
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.