ISO 45001 certificaat

ISO 45001 is de nieuwe internationale standaardnorm die in ontwikkeling is op het gebied van arbeidsgerelateerde veiligheid en gezondheid. Deze norm is de opvolger van de oude OHSAS 18001 norm en richt zich op alle arbeidsomstandigheden van jouw bedrijf.

Voordelen van het ISO 45001 certificaat

Uit onderzoek van SCCM blijkt dat opdrachtgevers en bedrijven graag zakendoen met bedrijven die in het bezit zijn van een ISO 45001 certificaat. Deze nieuwe norm is dus van groot belang voor jouw bedrijf. De opzet van ISO 45001 heeft een verbetercyclus op zowel strategisch als operationeel vlak als basis voor MVO-beleid en biedt daarnaast verschillende andere voordelen. De nieuwe ISO 45001 norm:

  • Richt zich op het beheersen van risico’s op het gebied van welzijn op werk;
  • Maakt gebruik van de High Level Structure (HLS). Deze structuur wordt ook gebruikt bij de ISO 9001ISO 14001 en ISO 27001 normen en is daardoor gemakkelijker te gebruiken;
  • Is ten opzichte van de OHSAS 18001 gebruiksvriendelijker aan te passen op bedrijfsstrategieën.

Begeleiding ISO 45001 certificering

Het lijkt misschien ingewikkeld, maar met professionele begeleiding is het behalen van een certificaat ontzettend eenvoudig. We maken het proces tot de ISO 45001 certificering zo gemakkelijk mogelijk. Als enige aanbieder maken we gebruik van een uniek online systeem. Met dit systeem beheer je processen en formulieren eenvoudig en overzichtelijk in één online omgeving. Alle administratieve zorgen rondom certificering zijn hiermee opgelost. Het online systeem is altijd up-to-date, zodat je probleemloos jouw certificaat behaalt en behoudt.

Meer weten over ISO 45001?

Meer weten over de certificering of over een spoedtrajectNeem contact met ons op. We helpen je graag verder.