Praktische begeleiding naar certificering

Het behalen van een certificering moet zo eenvoudig mogelijk gaan. Organisatiesysteem helpt u hierbij, met maandelijkse ondersteuning.

Databeveiliging

Voor de huidige markt is databeveiliging niet meer weg te denken. Niet alleen op het ICT-vlak maar ook op het procesmatige vlak binnen bedrijven en organisaties. Adviesbureau Organisatiesysteem helpt u graag bij het vertrouwelijk houden van gegevens.

Bepaalde informatie is niet bedoeld voor iedereen. U wilt er zeker van zijn dat dit niet in verkeerde handen komt! De bewustwording van de noodzaak tot databeveiliging dient bij alle medewerkers van uw bedrijf door te dringen. Dat is erg belangrijk want de hoeveelheid van alle data die beschermd moet worden neemt meer en meer toe. Zeker in het tijdperk van smartphones en tablets.

Databeveiliging is vandaag de dag niet gemakkelijk!

Noodzaak

Werknemers willen via hun smartphones en tablets toegang hebben tot bedrijfsgevoelige informatie. Er zijn steeds meer besturingssystemen bijgekomen die gesynchroniseerd moeten worden. Veel data bevindt zich namelijk in de cloud. Dit maakt de informatiebeveiliging van het bedrijfsnetwerk er niet gemakkelijker op.

De Europese Unie over databeveiliging: AVG

Databeveiliging is een hot topic voor de EU. De EU werkt aan nieuwe regels die voor alle lidstaten van kracht zullen zijn. Deze Algemene Verordening van Gegevensbescherming (AVG) gaat per 25 mei 2018 gelden. Zo zal er nog maar een toezichthouder zijn om zaken mee te doen waardoor ook de administratie gemakkelijker wordt. Europese burgers krijgen ook het recht om hun informatie te laten verwijderen bij een bedrijf. Het wordt een verplichting om aan bepaalde wetgeving omtrent databeveiliging te voldoen. Doordat alle regels zullen gaan gelden voor de gehele EU zal samenwerking gemakkelijker worden.

Enkele voordelen van databeveiliging via Organisatiesysteem BV

  • eenduidig beveiligingsbeleid voor alle medewerkers binnen de organisatie;
  • gevoelige documenten delen op een veilige manier;
  • voldoen aan beveiligingseisen voor databeveiliging;
  • veilige samenwerkingsverbanden en partnerschappen;
  • eenmalige investering, want u wilt niet steeds opnieuw investeren in databeveiliging;
  • proactief werken aan de EU beveiligingsverplichting en zo ook de hoge EU-boetes voorkomen.

Aanpak

Samen met de directie en de medewerkers worden bedrijfsprocessen doorgenomen. De adviseur van Organisatiesysteem zal als projectleider veel aandacht schenken aan het overbrengen van de benodigde kennis.
Er kan een online systeem worden ingesteld voor uw organisatie. Daarin worden onder andere de bedrijfsactiviteiten en de organisatiestructuur vastgesteld, worden bestaande processen geïnventariseerd en worden documenten opgezet en officieel goedgekeurd.

Contact

Voor veiligheid en gebruikersgemak kunt u terecht bij onze adviseurs. Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag.

Praktische oplossingen die u helpen om uw bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Neem contact op