Winst behalen met milieumanagement

Milieumanagement is hip! Het draait allang niet meer om het prikken van papier langs de weg of het dragen van een extra trui zodra de temperaturen dalen. Consumenten en bedrijven werken steeds meer aan een duurzamer bestaan. Natuurlijk om klimaatverandering tegen te gaan, maar ook omdat er winst mee te behalen valt. Denk aan: kostenbesparing, een imagoverbetering, bijdragen aan een betere samenleving. Iets voor jouw organisatie? Overweeg om de richtlijnen voor de ISO 14001 te volgen. Mét of zonder certificering.

Is het waardevol om te certificeren?

Waarom zou je milieumanagement in jouw organisatie willen implementeren? Bij Organisatiesysteem zien we diverse redenen voorbijkomen. Het kan voor een bedrijf relevant zijn om wél te voldoen aan de voorwaarden en eisen, zonder een certificering aan te gaan. Steeds meer bedrijven realiseren zich namelijk dat groen ondernemen een maatschappelijk voordeel oplevert en daarnaast ook geld oplevert (in de vorm van kostenbesparing).

In veel gevallen kiest men bij aanbestedingen en tenders voor een certificering. Dit geeft deelnemende bedrijven een fictief gunningsvoordeel. Soms is een certificering zelfs een vereiste om überhaupt mee te mogen doen.

ISO 14001

De ISO 14001 certificering zou een goede optie kunnen zijn. Hiermee toont jouw bedrijf aan dat het aan de wet- en regelgeving voor milieumanagement voldoet.

Doordat het er vooral om gaat hoe een bedrijf ingericht is om milieuprestaties te verbeteren en hoe de milieurisico’s beperkt worden, is het certificaat voor vrijwel ieder bedrijf haalbaar. Daarnaast sluit een ISO 14001 goed aan bij een ISO 9001 certificering (kwaliteitsmanagement). Het scheelt aanzienlijk in tijd om deze normen te combineren.

Winst behalen met milieumanagement?

We helpen je graag met het maken van de juiste keuzes. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken.

Adviesgesprek aanvragen