Praktische begeleiding naar certificering

Het behalen van een certificering moet zo eenvoudig mogelijk gaan. Organisatiesysteem helpt u hierbij, met maandelijkse ondersteuning.

ISO norm implementeren

 

Sinds 2015 is de High Level Structure voor de ISO 9001- en ISO 14001-norm van kracht. Het veranderen van uw huidige ISO-certificering naar de nieuwe eisen voelt voor veel bedrijven als een donkere wolk die boven hun hoofd hangt. Echter: met de juiste hulp valt de omzetting reuze mee!

Adviesbureau Organisatiesysteem BV hoort het niet voor het eerst: de nieuwe ISO-certificering wordt lang uitgesteld omdat bedrijven vrezen dat hun complete werkwijze op de schop moet. Het omzetten van de norm kan tot september 2018. Men overziet niet wat er bij komt kijken en ziet op tegen ingrijpende en tijdrovende veranderingen.

Begrijpelijk

In artikelen op internet wordt vaak in moeilijke bewoordingen uitgelegd welke consequenties de nieuwe ISO-eisen voor een bedrijf hebben. Ook veel ISO-certificeerders slagen er niet in om deze eisen in begrijpelijke taal uit te leggen en duidelijk te maken. Na een gesprek lijken de aanpassingen alleen nog maar ingrijpender en ingewikkelder te worden.

Iso norm implementeren

Meevaller

Jelis Roodbeen, directeur van adviesbureau Organisatiesysteem BV, is een echte ISO-kenner. Hij stoort zich regelmatig aan collega’s die de ISO 9001:2015 en ISO 14001:2015 onnodig moeilijk maken. “Bedrijven zijn vaak al geholpen als iemand de aanpassingen eens helder en duidelijk uitlegt. In Jip-en-Janneke taal, zeg maar. De meeste nieuwe eisen vallen namelijk gigantisch mee, als je het goed en wel beschouwd. Wij kunnen veel bedrijven helpen met een eenvoudig stappenplan.”

“Bedrijven zijn vaak al geholpen als iemand de aanpassingen eens helder en duidelijk uitlegt. In Jip-en-Janneke taal, zeg maar.”

Organisatiesysteem BV maakt gebruik van een online tool waarin alle bedrijfsprocessen op een gebruiksvriendelijke manier vastgelegd kunnen worden. Deze tool vervangt het aloude kwaliteitshandboek, wat bij veel bedrijven vaak nog een stoffige map in het archief is.

Toegankelijk

“Het online systeem is 24 uur per dag en 7 dagen per week overal in te zien”, vertelt Jelis Roodbeen enthousiast. “Niks geen stoffige multomap meer: uw managementsysteem wordt een levend en voor iedereen toegankelijke tool.”

Praktische oplossingen die u helpen om uw bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Neem contact op