Praktische begeleiding naar certificering

Het behalen van een certificering moet zo eenvoudig mogelijk gaan. Organisatiesysteem helpt u hierbij, met maandelijkse ondersteuning.

Hoveniersbedrijf Frank van Gameren Frank van Gameren

31-01-2017 Verlenging van drie jaar van het leasecontract voor het VCA-handboek en begeleiding bij de externe audit.

17-05-2016 – Frank van Gameren is een allround hoveniersbedrijf uit Rumpt. Met meer dan 20 jaar ervaring  is Frank bepaald geen groentje in het hoveniersvak. Toch was er nog iets dat ontbrak aan het projectenlijstje van de hovenier.

Al langer bestond de wens om ook grotere projecten voor gemeenten en overheden te kunnen aanpakken: direct of als onderaannemer. Dat lukte echter niet, omdat Frank niet in het bezit was van een VCA*-certificering. Reden voor Frank om Organisatiesysteem BV te bellen.

In eerste instantie wilde Frank graag een handboek aanschaffen en dat zelf invullen om zich zo voor te bereiden op de certificatieaudit. Dit bleek echter makkelijker gezegd dan gedaan. Door tijdgebrek kwam het er maandenlang niet van om hier actief mee aan de slag te gaan. Jammer, vond het team van Organisatiesysteem en zij namen contact op met Frank.

Samenwerking
In het begeleidingstraject dat volgde werkten Frank en Organisatiesysteem intensief samen in het vaststellen van de bedrijfsactiviteiten, het inventariseren van de bedrijfsprocessen en het vastleggen van de bedrijfsstructuur en het bedrijfsprofiel in een online VCA-handboek.

Frank had de nadrukkelijke wens om in de toekomst de uitvoerende taken zelf te kunnen doen.

Frank had de nadrukkelijke wens om in de toekomst de uitvoerende taken, zoals het registreren van werkplekinspecties, toolbox meetings en ongevallen hoofdzakelijk zelf te kunnen doen. Daarom legde de adviseur van Organisatiesysteem Frank stap voor stap uit hoe hij deze taken zelf kon doen. Organisatiesysteem neemt Frank alle zorg uit handen wat betreft de analyse van de diverse registraties. Tijdens kwartaalbezoeken wordt toegezien op de uitvoering van de registraties. Het uitvoeren van de interne audit en de directiebeoordeling valt ook onder de zorg die Organisatiesysteem verleent.

Vlag en wimpel
In minder dan twee maanden was Frank klaar voor certificering. Al in het vooronderzoek meldde de auditerende instantie: ‘Het handboek ziet er zeer verzorgd uit.’ Frank slaagde dan ook met vlag en wimpel. Frank tevreden, wij tevreden.

Terug naar overzicht
Praktische oplossingen die u helpen om uw bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Neem contact op