Praktische begeleiding naar certificering

Het behalen van een certificering moet zo eenvoudig mogelijk gaan. Organisatiesysteem helpt u hierbij, met maandelijkse ondersteuning.

Van den Berg bestratingen Hein van den Berg

Mee kunnen doen met gemeentelijke aanbestedingen: dat was een lang gekoesterde wens van Hein van den Berg van Van den Berg Bestratingen uit Otterlo. Maar daarvoor was een VCA*-certificering nodig. Tijd om Organisatiesysteem BV in te schakelen.

Het personeel van Van den Berg Bestratingen was allemaal allang VCA-gecertificeerd, maar een bedrijfscertificering ontbrak nog aan het lijstje. In een traject van krap een half jaar hielp Organisatiesysteem Van den Berg aan de benodigde papieren.

Werkplekinspecties
Allereerst zette Organisatiesysteem een online handboek op voor Van den Berg Bestratingen. Samen met de eigenaar werden de lopende processen in kaart gebracht en vastgelegd.

Vervolgens werd gestart met het uitvoeren van werkplekinspecties. Een taak die uitgevoerd wordt door het personeel zelf, maar de eerste paar keren onder begeleiding van de adviseur van Organisatiesysteem.

Actielijst
Om te voldoen aan de eisen van de VCA*-certificering werd een actielijst opgesteld die uitgevoerd moest worden. 3 Maanden lang werd er hard gewerkt volgens het opgezette VCA-systeem. Daarna volgde een interne audit ter voorbereiding op de externe audit.

Van den Berg Bestratingen slaagde voor de externe audit met vlag en wimpel. Een mooi resultaat van een half jaar intensief samenwerken.

Zekerheid
En de samenwerking nog is niet voorbij: door het leasecontract dat Van den Berg Bestratingen heeft afgesloten met Organisatiesysteem, is Van den Berg zeker van blijvende controle op de uitvoering en hulp bij het invullen van de benodigde documenten. Zo is het systeem altijd up-to-date en hoeven toekomstige audits geen enkel probleem te zijn.

Terug naar overzicht
Praktische oplossingen die u helpen om uw bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Neem contact op