Praktische begeleiding naar certificering

Het behalen van een certificering moet zo eenvoudig mogelijk gaan. Organisatiesysteem helpt u hierbij, met maandelijkse ondersteuning.

Prometheus Informatics gecertificeerd!

Recent heeft Prometheus Informatics de accreditatie behaald voor ISO 9001 en ISO 27001. Deze certificeringen maken aantoonbaar dat Prometheus voldoet aan de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen (ISO 9001) en informatiebeveiliging (ISO 27001). Het automatiseringsbedrijf uit Veenendaal is hiermee voorloper in de branche.

Bas Witjes, controller bij Prometheus, is trots op het behalen van de certificering, maar vooral dat het een teamprestatie is geworden. “We hebben dit samen bereikt. Niet alleen de projectgroep en onze medewerkers hebben hier hard aan gewerkt, maar zeker ook de professionele samenwerking met onze adviseur Organisatiesysteem B.V. heeft tot dit succes geleid. We hebben samen met de klant naar het proces gekeken en verwerkersovereenkomsten opgesteld. De klant moet daarin namelijk ook zijn verantwoordelijkheid pakken, je blijft altijd samen optrekken.”

ISO certifiedKleine maatregelen, groots effect

Het doel van de ISO 9001 is een goed proces dat leidt tot grotere klanttevredenheid. Deze certificering was niet zo moeilijk te behalen, geeft Witjes aan. “Klanttevredenheid stond altijd al hoog in het vaandel bij Prometheus. De auditor gaf ook aan dat we heel veel dingen al goed doen, dat zijn gewoontes geworden. Daar zijn we ons nu van bewust; het beleid is geprofessionaliseerd.”

Nog meer zorgvuldigheid rond gegevens

De ISO 27001 draait om informatiebeveiliging. Witjes: “Iedereen is steeds alerter op het beschermen van de privacy. Wij zijn nu zelfs helemaal AVG proof. Dat bereiken we door technische maatregelen zoals schermbeveiliging, een wachtwoordbeleid en omgevingen met een password, maar ook praktische: kantoren met een slot, tags voor bezoekers en een clean desk en clean office policy. We spreken elkaar ook aan op gedrag. Een white board moet wit zijn; het is misschien niet spannend, maar het is wel het beleid.”

Voorloper in de markt

Beide certificeringen komen voort uit klantgerichtheid. De bereikte hoge kwaliteit wordt geborgd door onder andere een kwaliteitshandboek en continue interne communicatie. Witjes: ”Er is een intrinsieke motivatie om voor te blijven lopen op de markt en klanten zekerheid te bieden. Vooral de ISO 27001 vind ik daarom heel belangrijk. Het feit dat we deze nu hebben, is pas het begin. We willen ons volledige proces aanpakken om aan alle accreditatiepunten te voldoen. Wij zijn een van de eersten in de markt die deze certificering hebben. We hoeven in aanbestedingen nu niet meer uit te leggen wat ons beleid is; het keurmerk spreekt voor zich.”

Terug naar overzicht
Praktische oplossingen die u helpen om uw bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Neem contact op