ISO 9001 norm

De ISO 9001 norm is de internationale norm voor kwaliteitsmanagement-systemen. Hiermee geven organisaties gestructureerd vorm aan hun beleid op het gebied van kwaliteitszorg. ISO 9001 is een gestructureerd hulpmiddel om uw bedrijf en medewerkers optimaal aan te sturen en te verbeteren.

Dit jaar is de ISO norm veranderd naar de ISO 9001:2015. Deze norm is opgebouwd volgens de High Level Structure (HLS). Deze structuur is gelijk aan andere nieuwe ISO norm zoals de ISO norm 14001. Hierdoor is het integreren van een bestaand managementsysteem eenvoudiger geworden. Wat houdt de ISO 9001:2015 norm verder in en waar dient het handboek voor?

De ISO 9001:2015 – HLS

De ISO 9001:2015 heeft de ‘High Level Structure’ (HLS). De HLS is in alle nieuwe normen voor managementsystemen opgenomen. Maar niet alleen de structuur van de ISO 9001 norm is gewijzigd. Inhoudelijk zijn er ook ingrijpende wijzigingen in de norm. Zo is er meer aandacht voor risico’s en legt de norm meer nadruk op leiderschap en commitment van de directie.

Organisatiesysteem ontzorgt

Ons adviesbureau neemt u de zorg uit handen van het opzetten van het ISO 9001 handboek tot en met het uitvoeren van de interne audits en het aanpassen van de documenten. U staat bij ons centraal. Wij sluiten met u een leasecontract af. Dit betekent geen grote investering ineens maar slechts een gering bedrag per maand. In één online omgeving leggen wij al uw bedrijfsprocessen vast.

Kwaliteitshandboek

Wij bieden aantrekkelijke tarieven en een praktijkgerichte manier van werken, zodat het online handboek toegevoegde waarde heeft voor uw medewerkers, uw bedrijf én uw klanten. Voor een vast maandbedrag heeft u de beschikking over uw ISO 9001 online handboek.

Een geïntegreerde benadering

Doordat de nieuwe structuur is toegepast op alle nieuwe ISO normen, wordt het voor u makkelijker gemaakt om meervoudige managementsystemen te implementeren.

Wilt u meer weten over wat de wijzigingen in de nieuwe ISO 9001:2015 norm precies inhouden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Hoe kunnen wij u helpen?

Laat hieronder een telefoonnummer achter, zodat wij u terug kunnen bellen of vraag vrijblijvend een offerte aan!

Praktische oplossingen die u helpen om uw bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Neem contact op