ISO 9001

Steeds vaker hoort u dat bedrijven ISO 9001 gecertificeerd zijn. Misschien vraagt u zich wel af of de ISO 9001 norm ook voor uw bedrijf te behalen is. Adviesbureau Organisatiesysteem kan u helpen!

ISO 9001 is de naam van een internationale certificering waarmee bedrijven wereldwijd bewijzen dat zij in staat zijn om hun klanten naar tevredenheid te helpen. Zo eenvoudig als dat klinkt, zo moeilijk is het om dit te bewijzen. Wat houdt de ISO:2015 norm eigenlijk in?

ISO 9001:2015 is de norm voor het kwaliteit managementsysteem. Deze norm is opgebouwd volgens de High Level Structure (HLS). Deze structuur is gelijk aan andere nieuwe ISO norm zoals de ISO norm 14001. Hierdoor is het integreren van een bestaand managementsysteem eenvoudiger geworden.

De ISO 9001:2015 – HLS

De ISO 9001:2015 heeft de ‘High Level Structure’ (HLS). De HLS is in alle nieuwe normen voor managementsystemen opgenomen. Maar niet alleen de structuur van de ISO 9001 norm is gewijzigd. Inhoudelijk zijn er ook ingrijpende wijzigingen in de norm. Zo is er meer aandacht voor risico’s en legt de norm meer nadruk op leiderschap en commitment van de directie.

Kwaliteitsmanagement

Of uw bedrijf in staat is klanten naar tevredenheid te helpen, kunt u bewijzen door een handboek op te stellen. Daarin moet u maatregelen vastleggen om de kwaliteit van uw medewerkers, producten en diensten te behouden en te verbeteren. Deze set van maatregelen wordt kwaliteitsmanagement genoemd.

Of klanten tevreden zijn over uw bedrijf is afhankelijk van de eisen die zij stellen aan de producten, service en dienstverlening. Bij het behalen van de ISO 9001 certificering gaat het er dan ook niet alleen om dat u uw huidige kwaliteiten bewijst, maar dat u ook maatregelen treft die borgen dat uw producten en uw dienstverlening continu verbeterd worden.

Snel ISO 9001 behalen

Het behalen van de ISO 9001 certificering vereist soms een flinke inspanning. Niet alleen moet u beleids-maatregelen treffen en dit vastleggen in een handboek: ook uw medewerkers moeten op de hoogte zijn en begrijpen waar het om draait. Hoe kunt u ervoor zorgen dat dit traject niet eindeloos duurt?

Ook uw medewerkers moeten op de hoogte zijn en begrijpen waar het om draait.

Adviesbureau Organisatiesysteem helpt bedrijven in een relatief korte tijd de ISO 9001:2015 certificering te behalen. Onze adviseurs zijn volledig op de hoogte van de eisen die gesteld worden en adviseren u over de maatregelen die vastgelegd moeten worden. En meer dan dat: wij zorgen ervoor dat uw handboek altijd up-to-date blijft en u dus ieder moment klaar bent voor de volgende stap: een aanvullende certificering of een nieuwe auditering.

Online handboek

Het unieke aan ons concept is het gebruik van een online kwaliteitshandboek. Het voordeel hiervan is dat u en uw medewerkers 7 dagen per week, 24 uur per dag overal gemakkelijk toegang hebt tot uw gegevens. Op die manier wordt het up-to-date houden van uw kwaliteitsmanagementsysteem wel heel eenvoudig!

Omdat het behalen van een ISO 9001 certificering niet goedkoop is, kunt u bij ons bovendien per maand betalen, zolang u gebruik maakt van ons systeem. Dit kan al vanaf €250,- per maand. Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een geïntegreerde benadering

Doordat de nieuwe structuur is toegepast op alle nieuwe ISO normen, wordt het voor u makkelijker gemaakt om meervoudige managementsystemen te implementeren.

Wilt u meer weten over wat de wijzigingen in de nieuwe ISO 9001:2015 norm precies inhouden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op

Hoe kunnen wij u helpen?

Laat hieronder een telefoonnummer achter, zodat wij u terug kunnen bellen of vraag vrijblijvend een offerte aan!

Stuur mij een demo-account voor jullie online handboek Vraag aan