Praktische begeleiding naar certificering

Het behalen van een certificering moet zo eenvoudig mogelijk gaan. Organisatiesysteem helpt u hierbij, met maandelijkse ondersteuning.

ISO 14001-certificering aantrekkelijker dan ooit

Wist u dat een kleine 3000 bedrijven in Nederland een ISO 14001-certificering bezitten? En dat terwijl deze certificering meer en meer gevraagd wordt van bedrijven die meedingen bij bestekken en aanbestedingen. Met een ISO 14001-certificering hebt u dus direct een streepje voor.

De ISO 14001 is dé internationaal erkende milieunorm voor bedrijven. En dat is gelijk het grootste pluspunt van deze certificering. Tussen honderden milieukeurmerken en -certificeringen is dit de enige certificering die er écht toe doet. Steeds meer overheden gaan inzien dat ISO 14001 de enige norm is die hen garandeert dat uw bedrijf serieus werk maakt van milieumaatregels.

“Steeds meer overheden gaan inzien dat ISO 14001 de enige norm is die hen garandeert dat uw bedrijf serieus werk maakt van milieumaatregels.”

Geen grote klus
Het behalen van de ISO 14001-norm hoeft voor bedrijven die al een ISO 9001-certificering hebben geen grote klus te zijn. U voldoet dan namelijk al aan veel eisen uit de 14001-norm.

Om de ISO 14001-certificering te behalen moet u vooral naar drie zaken kijken:

  • Welke grondstoffen en producten haalt u in huis en op welke manier kan dat milieuvriendelijker?
  • Welke producten en welk afval verlaten uw bedrijf en gebeurt dit verantwoord?
  • Wet- en regelgeving (opstellen milieuaspectenregister).

Simpele ingrepen
Vaak zijn simpele ingrepen al een hele verbetering. Denk daarbij aan timers die ervoor zorgen dat verlichting en de verwarming automatisch uitgaan wanneer u afwezig bent. Of het installeren van slimme meters die uw energieverbruik nauwkeurig monitoren.

Voor het verkrijgen van de ISO 14001-certificering mogen de aanpassingen die u doet niet eenmalig zijn. U zult moeten aantonen dat u zich voortdurend inspant om milieuvriendelijker te worden als bedrijf. Adviesbureau Organisatiesysteem kan u hierbij helpen.

Quick scan
Overweegt u zich ISO 14001 te laten certificeren? Onze adviseurs komen graag bij u langs voor een quick scan en bespreken aan de hand daarvan de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Terug naar overzicht
Praktische oplossingen die u helpen om uw bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Neem contact op