Praktische begeleiding naar certificering

Het behalen van een certificering moet zo eenvoudig mogelijk gaan. Organisatiesysteem helpt u hierbij, met maandelijkse ondersteuning.

Informatiebeveiliging

Bepaalde informatie is niet bedoeld voor iedereen. De noodzaak tot informatiebeveiliging dient bij alle medewerkers van uw bedrijf door te dringen. U wilt er zeker van zijn dat informatie niet in verkeerde handen komt!

Databeveiliging niet meer weg te denken. Dit geldt voor meerdere gebieden binnen organisaties, bijvoorbeeld op het ICT-vlak. Ook op het procesmatige vlak is informatiebeveiliging onmisbaar. Adviesbureau Organisatiesysteem is hét aangewezen bedrijf dat u graag helpt bij het zorgvuldig inrichten van uw vertrouwelijke gegevens.

Informatiebeveiliging moet professioneel aangepakt worden

Noodzaak van informatiebeveiliging

Er zijn steeds meer besturingssystemen bijgekomen die gesynchroniseerd moeten worden omdat werknemers via hun smartphones en tablets toegang hebben tot bedrijfsgevoelige informatie. Veel data bevindt zich namelijk in de cloud. Dit zorgt ervoor dat informatiebeveiliging grondig en professioneel aangepakt moet worden.

De Europese Unie over informatiebeveiliging: AVG

De EU werkt aan nieuwe regels die voor alle lidstaten van kracht zullen zijn. Deze regels zijn opgenomen in de AVG: de Algemene Verordening van Gegevensbescherming. De AVG wordt per 25 mei 2018 ingesteld. Daardoor wordt het een verplichting om aan bepaalde wetgeving omtrent informatiebeveiliging te voldoen. De samenwerking tussen EU-lidstaten en ook de administratie zal een stuk makkelijker worden. Dat komt met name omdat er nog maar een toezichthouder zal zijn om zaken mee te doen. Een andere verandering is dat Europese burgers ook het recht zullen hebben om hun informatie te laten aanpassen of zelfs te laten verwijderen bij een bedrijf.

Enkele voordelen van informatiebeveiliging via Organisatiesysteem

  • voor alle medewerkers binnen de organisatie een eenduidig beveiligingsbeleid;
  • op een veilige manier vertrouwelijke documenten delen;
  • voldoen aan beveiligingseisen voor informatiebeveiliging;
  • samenwerkingsverbanden en partnerschappen die veiligheid uitstralen;
  • eenmalige investering, want u wilt niet steeds opnieuw investeren in databeveiliging;
  • proactief werken aan de EU beveiligingsverplichting en zo ook de hoge EU-boetes voorkomen.

Aanpak

Samen met de directie en de medewerkers worden bedrijfsprocessen doorgenomen. De adviseur van Organisatiesysteem zal als projectleider veel aandacht schenken aan het overbrengen van de benodigde kennis. Er kan een online systeem ingericht worden voor uw organisatie. Daarin worden onder andere de bedrijfs-activiteiten en de organisatiestructuur vastgesteld, worden bestaande processen geïnventariseerd en worden documenten opgezet en officieel goedgekeurd.

Contact

Voor veiligheid en gebruikersgemak kunt u terecht bij onze adviseurs. Neem vrijblijvend contact met ons op. We staan klaar om u te helpen.

Praktische oplossingen die u helpen om uw bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Neem contact op