Praktische begeleiding naar certificering

Het behalen van een certificering moet zo eenvoudig mogelijk gaan. Organisatiesysteem helpt u hierbij, met maandelijkse ondersteuning.

  • Probeer 14 dagen gratis
  • Een uitgebreid management systeem
  • Beschikbaar door het hele land

IATF 16949

De IATF 16949 norm is een internationaal erkende norm voor toeleveranciers van automobielfabrikanten. Deze norm is ontstaan na een toenemende behoefte aan een alles omvattende internationale norm voor de automobielindustrie. De norm garandeert dat de productkwaliteit op peil blijft.

Core tools van de IATF 16949

IATF 16949 bevat naast de algemene normeisen, vijf zogenaamde ‘core tools’:

  • APQP (Advanced Product Quality Planning)
  • FMEA (Failure Mode and Effects Analysis)
  • SPC (Statistical Proces Control)
  • MSA (Measurement Systems Analysis)
  • PPAP (Production Part Approval Process)

De doelstelling blijft het stimuleren van continue verbetering, het bereiken van foutpreventie, het minimaliseren van variatie in producten en het voorkomen van afval in de ‘supply chain’.

Norm voor de automobielindustrie

IATF bevat aanvullende klantspecifieke eisen. In aanvulling op de algemene ISO 9001 norm hebben de automobielfabrikanten Ford, Daimler Chrysler en General Motors specifiek voor hun eigen organisatie geldende eisen opgenomen. De IATF 16949 die hieruit ontstond is bij uitstek geschikt voor leveranciers aan de automobielindustrie. Als uw bedrijf zich in deze sector bevindt, is het verstandig om uzelf te oriënteren op deze norm. Onze adviseur helpt u daar uitstekend bij. We beginnen met een nulmeting die exact aangeeft wat er moet gebeuren om aan de eisen van de IATF 16949 te voldoen. Vervolgens verzorgen we een overzichtelijk stappenplan zodat uw bedrijf snel aan deze eisen zal voldoen en deze certificering spoedig behaalt.

Overzichtelijk online systeem en stappenplan

Uw systeem houdt u gemakkelijk op peil met behulp van een online IATF 16949 systeem op uw niveau. Organisatiesysteem beschikt over een overzichtelijk systeem waarin u al uw certificaten kunt opnemen. Dan houdt u altijd het overzicht en ontvangt u een herinnering als  u in actie moet komen, dan begeleiden wij u optimaal met behulp van een duidelijk stappenplan. Benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier. U bereikt ons ook via 0318 – 50 57 50 en info@organisatiesysteem.nl.

Praktische oplossingen die u helpen om uw bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Neem contact op