Praktische begeleiding naar certificering

Het behalen van een certificering moet zo eenvoudig mogelijk gaan. Organisatiesysteem helpt u hierbij, met maandelijkse ondersteuning.

“Een vaak vergeten eis bij de nieuwe VCA: Arbo RI&E”

U moet regelmatig checken of u uw VGM-beheersysteem consequent en juist toepast en of het nog aan de VCA eisen voldoet. Zo is de Arbo RI&E een eis die vaak vergeten wordt. Daarom is het van groot belang om een aantal zaken te regelen voordat u gaat certificeren.

Arbo RI&E niet in checklist bij de nieuwe VCA

Tijdens een aantal transitie-audits vanuit de VCA 2008/5.1 naar de VCA 2017/6.0 hebben verschillende auditoren gevraagd naar de Arbo RI&E. Naast de VGM-RI&E is de Arbo RI&E een vaak vergeten eis. Deze eis staat niet direct in de VCA zelf benoemd, maar staat in de toelichting van de nieuwe VCA. Dit is een belangrijk verschil tussen de “oude” en “nieuwe” VCA.

Wat betekent dit voor u?

Het is belangrijk dat uw organisatie een Arbo RI&E heeft inclusief plan van aanpak. Daarnaast wordt tijdens een audit, zowel de VGM-RI&E als de Arbo RI&E gevraagd door de auditor. Hierbij is het belangrijk dat de Arbo RI&E getoetst moet worden door een kerndeskundige, voordat u gaat certificeren.

Getoetst? Dan bent u begonnen

Nadat u uw RI&E en plan van aanpak hebt laten toetsen, is het tijd om aan de slag te gaan met de uitvoering van uw plan van aanpak. In het plan van aanpak heeft u aangegeven wie wat gaat doen en binnen welke termijn. U maakt zo’n plan niet voor niets, dus aan de slag ermee!

Hulp nodig?

Kunt u hulp gebruiken bij het opstellen van een RI&E en/of plan van aanpak? Of bent u op zoek naar iemand die meekijkt bij het updaten van uw VCA systeem? Wij begeleiden u op praktische wijze bij het opstellen en/of aanpassen van uw VCA systeem.

Heeft u interesse of behoefte aan meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Of vraag direct een offerte aan.

 

Terug naar overzicht
Praktische oplossingen die u helpen om uw bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Neem contact op